ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ. ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 22/6 11-3ΜΜ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ της ΠΟΕΔΗΝ και της  ΟΕΝΓΕ
Παρασκευή 22 Ιουνίου
Παναττική στάση εργασίας 11πμ έως λήξη βάρδιας
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11.30 μεσ. στο Υπουργείο Υγείας

          Η απόφαση της ολομέλειας του ελεγκτικού συνέδριου οδηγεί σε ξαφνικό θάνατο την ήδη πετσοκομμένη λειτουργία νοσοκομείων, των κέντρων υγείας, των ΠΕΔΥ, με τις εν ψυχρώ απολύσεις χιλιάδων επικουρικών εργαζομένων που ξεπερνούν τους 24 μήνες δουλειά (γιατρών, νοσηλευτών, εργαστηριακών, διοικητικών).
          Βγάζει οριστικά παράνομη την παράταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου πέραν του 24μηνου. Πρόκειται για απόφαση που χτυπάει την δημόσια δωρεάν υγεία και στέλνει στην ανεργία συναδέλφισσες και συναδέλφους που παρά τον εμπαιγμό την ομηρία την απληρωσιά στηρίξανε τα νοσοκομεία. Χωρίς τη δουλειά του επικουρικού προσωπικού και γενικά των συμβασιούχων τα νοσοκομεία θα είχανε καταρρεύσει με τις απαγορεύσεις των προσλήψεων στα μνημόνια και τις μαζικές συνταξιοδοτήσεις.
          Η κυβέρνηση και το υπουργείο δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από τα δικαστήρια, που προφανώς οι αποφάσεις τους στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων και υπηρετούν την λιτότητα και τις περικοπές, γιατί με την πολιτική της ομηρίας των συμβασιούχων και της ανακύκλωσης των ανέργων έχουν αφήσει εκτεθειμένο τον κόσμο αυτό σε τέτοιες αποφάσεις καθησυχάζοντας ανεύθυνα ότι δεν πρόκειται να απολυθούν.
          Αντί να μονιμοποιήσει όλους τους συμβασιούχους για να λυθεί οριστικά το θέμα, σέρνει παρατάσεις και μάλιστα εξαιρώντας από αυτές κομμάτια εργαζομένων, ενώ υπόσχεται προσλήψεις που όπως είδαμε στους δήμους απολύει τους συμβασιούχους για να πάρει ανέργους μοιράζοντας την ανεργία.
          Η αφήγηση για έξοδο από τα μνημόνια σκοντάφτει σε αυτή τη πραγματικότητα αλλά η δύναμη των απεργιών, του συντονισμού και της κλιμάκωσης μπορεί να επιβάλει στη κυβέρνηση τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και τις μαζικές προσλήψεις.
          Έχουμε την εμπειρία όλο το προηγούμενο διάστημα με τις παρατάσεις που κερδήθηκαν για επικουρικούς ΟΑΕΔ με απεργιακές πρωτοβουλίες όπως αυτή του συντονιστικού νοσοκομείων.
Φτάνει πια με τα μεγάλα ψέματα της κυβέρνησης. Απαιτούμε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ΤΩΡΑ. Να διαγράψουν το χρέος για να πάψουμε να αποπληρώνουμε δισεκατομμύρια στους τραπεζίτες και να πάνε τα χρήματα για τις ανάγκες της κοινωνίας. Να κρατικοποιηθούν οι Τράπεζες με εργατικό έλεγχο. Ήρθε η ώρα για απεργιακή κλιμάκωση μέχρι τη νίκη . Όλοι στην στάση εργασίας  και στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου