Κανείς συμβασιούχος να μην απολυθεί! Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μαζικές προσλήψεις ΤΩΡΑ! ΟΛΟΙ–ΕΣ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΜΑΗ (12 με 3μμ) ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 1 μμ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣΣυναδέλφισσες-οι
            Την Δευτέρα 30 Απριλίου, στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με θέμα τις ελαστικές μορφές εργασίας στο Δημόσιο, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Μάη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 12 μέχρι τη λήξη του ωραρίου, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη 1 μμ στα Προπύλαια και πορεία προς το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Τα αιτήματα που προτάσσει η ΑΔΕΔΥ είναι τα παρακάτω: την κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας στο Δημόσιο, τη μετατροπή όλων των θέσεων που καλύπτουν «πάγιες και διαρκείς ανάγκες» σε μόνιμες, την κάλυψη όλων των κενών θέσεων, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
            Η απόφαση αυτή της ΑΔΕΔΥ ήρθε μόλις λίγες μέρες μετά την επιτυχημένη και μεγάλη πανελλαδική διαδήλωση των νοσοκομείων στις 25 Απρίλη, μία διαδήλωση - απεργία που προέκυψε μετά από απόφαση - πρόταση του Συντονιστικού Νοσοκομείων σε ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ. Την ίδια ημέρα απεργούσαν και διαδήλωναν στην Αθήνα οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ ενάντια στην ιδιωτικοποίησή της, οι συμβασιούχοι του ΥΠ.ΠΟ. , οι εργάτες της Λάρκο, οι συνταξιούχοι, μια σειρά σύλλογοι εκπαιδευτικών. Με πρωτοβουλία του Συντονιστικού Νοσοκομείων, υγειονομικοί και εργαζόμενοι της ΔΕΗ ενώθηκαν μπροστά στη Βουλή φωνάζοντας «εργάτες ενωμένοι, ποτέ νικημένοι».
            Μετά από αυτή την μίνι Πανεργατική διαδήλωση, που επανέφερε στην ημερήσια διάταξη το ζήτημα των προσλήψεων στα νοσοκομεία και κατ’ επέκταση σε όλο το Δημόσιο, ακούσαμε τον Υπουργό Υγείας Ξανθό να υπόσχεται παράταση σε συμβασιούχους στα νοσοκομεία, ακόμα και μονιμοποίηση σε κάποιους από αυτούς, ενώ στις φιλοκυβερνητικές εφημερίδες έχει ξεκινήσει να διαφημίζεται η «τομή» που ετοιμάζει το Υπουργείο Υγείας στο Ε.Σ.Υ. Μία «τομή» με δημιουργία «αυτόνομων ΤΕΠ», αλλαγή του συντελεστή γιατρών προς κλίνες προς τα πάνω (;), αλλαγή της εκπαίδευσης των ειδικευόμενων γιατρών τάχα προς το καλύτερο, συγχωνεύσεις τμημάτων και κλινικών για το εύρυθμο της λειτουργίας τους (;), αλλαγή στους οργανισμούς των νοσοκομείων για τον εκσυγχρονισμό αυτών κτλ…
            Για προλήψεις όμως 6.500 γιατρών και πάνω από 25.000 παραϊατρικού προσωπικού, όπως και για τη μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των χιλιάδων συμβασιούχων ΟΑΕΔ, επικουρικών, εργολαβικών δεν ακούσαμε ΤΙΠΟΤΑ. Ακούσαμε βέβαια τον Κούλη να μιλάει για γιατρούς στο Ε.Σ.Υ. που πλεονάζουν… Όπως άλλωστε ακούμε για «έξοδο από τα μνημόνια» τον Αύγουστο και για τις «θυσίες μας που πιάνουν τόπο» ή για αγορά F16 και φρεγατών με συνοδεία μπόλικης πατριδοκαπηλίας και γλείψιμο σε δανειστές, ΗΠΑ - Ε.Ε. για διευθέτηση του χρέους και άλλα τέτοια ωραία.
            Η αλήθεια όμως είναι ότι τα νοσοκομεία έχουν διαλυθεί. Το προσωπικό πέρα από την εξουθένωση του έρχεται αντιμέτωπο με την απόλυτη συρρίκνωσή του, ενώ οι ασθενείς μας απλά εξευτελίζονται στα ΤΕΠ αλλά και μέσα στις κλινικές, χωρίς φύλαξη, επαρκές νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, κάτω από άθλιες συνθήκες. Το ότι δεν σημειώνονται κρούσματα μαζικών σφαλμάτων επικίνδυνων για τη ζωή των ασθενών δεν οφείλεται στα μπαλώματα των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού με το σταγονόμετρο, ούτε θα αποφευχθούν με τις γελοίες - αντιδραστικές- μνημονιακές εξαγγελίες - «τομές» των υπουργών και των φίλων τους στα Μ.Μ.Ε. Το Ε.Σ.Υ. κρατιέται όρθιο αποκλειστικά και μόνο λόγω της υπεράνθρωπης προσπάθειας που καταβάλει το προσωπικό και για κανένα άλλο λόγο.
            Ο αγώνας που ξεκίνησαν τα νοσοκομεία έχει αρχίσει να περνάει και στους υπόλοιπους κλάδους του Δημοσίου (και όχι μόνο). Η απόφαση της ΑΔΕΔΥ, παρόλο που άργησε, αφού ήταν πάλι ανύπαρκτη στις 25 Απρίλη, είναι στη σωστή κατεύθυνση. Εμπρός να μαζικοποιήσουμε την μάχη για προσλήψεις, να γενικεύσουμε τον αγώνα και να επιβάλουμε την ΕΡΓΑΤΙΚΗ διέξοδο από την κρίση, κόντρα στους ψεύτικους ρεαλισμούς κυβέρνησης και δανειστών. Εμπρός να παλέψουμε για να πληρώσουν την κρίση, αυτοί που τη δημιουργήσανε και όχι οι εργάτες, οι φτωχοί, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΡΙΤΗ 8 ΜΑΗ, 6.30 μμ, ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΑΓ. ΣΑΒΒΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου