ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Η ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο – έκτρωμα ψηφίστηκε διάταξη για κατάργηση του κλάδου των οδηγών των νοσοκομείων και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από 8/4/2014. Το ζήτημα, βέβαια, της διαθεσιμότητας των οδηγών αιωρείται πάνω από τα κεφάλια όλων μας από το φθινόπωρο και σήμερα γίνεται πραγματικότητα!

Οι συγκεκριμένοι αποτελούν τον αρχικό στόχο της διαθεσιμότητας –ενδεχόμενης απόλυσης και στη συνέχεια ανοίγεται η πόρτα και για άλλους κλάδους στο χώρο της πολύπαθης από τα μνημόνια Υγείας.

Η ύπαρξη των οδηγών στα νοσοκομεία, είναι αναγκαία και απαραίτητη καθώς:

Καλύπτουν ανάγκες καθημερινές και επείγουσες. Μεταφέρουν ασθενείς σε άλλο νοσοκομείο ή σε άλλη μονάδα υγείας, τόσο στα πλαίσια εργαστηριακού ελέγχου όσο και στην κάλυψη μιας απλής ή επείγουσας διακομιδής.

Μεταφέρουν δείγματα για εργαστηριακούς ελέγχους και μονάδες αίματος για μετάγγιση.

Μεταφέρουν φαγητό ή και άλλα αντικείμενα σε άλλα τμήματα απομακρυσμένα από το κεντρικό κτήριο. Ειδικά σε νοσοκομεία που αποτελούνται από πολλά μεμονωμένα κτήρια είναι απαραίτητη η επικοινωνία με ασθενοφόρο νοσοκομείου.

Ακόμη και η ύπαρξη συγκροτημάτων νοσοκομείων με κοινή διοίκηση που αποτελεί γεγονός των τελευταίων δύο ετών,  καθιστά απαραίτητη την ύπαρξη νοσοκομειακών ασθενοφόρων για την εξυπηρέτηση αναγκών του συγκροτήματος.

Απόδειξη του πόσο απαραίτητες είναι οι υπηρεσίες που προσφέρουν είναι το γεγονός ότι αμέσως μετά από τη διαθεσιμότητά τους ένα κομμάτι του έργου τους ανατέθηκε σε ιδιωτικές εταιρείες επί πληρωμή και για τα υπόλοιπα το Υπουργείο στέλνει εκ περιτροπής οδηγούς από το ΕΚΑΒ ή από άλλες υπηρεσίες του. Ωστόσο, ο αριθμός των οδηγών του ΕΚΑΒ δεν είναι επαρκής ούτε για τις στοιχειώδεις ανάγκες του ΕΚΑΒ! Οπότε η όλη μεθόδευση αποτελεί το σκαλοπάτι για πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών στο Δημόσιο Νοσοκομείο!!!

Οι διαθεσιμότητες οδηγών είναι ένα ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλους μαζί τους εργαζόμενους, όχι μόνο στα πλαίσια της συναδελφικής αλληλεγγύης αλλά και ως ένα ζήτημα που αφορά στη συνολική λειτουργία του νοσοκομείου και στη σωστή περίθαλψη των ασθενών. Όσο και αν φαντάζει ανίκητο, δεν έχει χαθεί τίποτα ακόμη… Η συνέλευση, η συγκέντρωση, η κατάληψη, η διαδήλωση, η απεργία είναι όπλα που ακόμη δεν έχουν χάσει την αγωνιστική τους αξία.
Μόνο αν αξιοποιηθούν σωστά και άμεσα θα ανοιχτεί ο δρόμος προς το νικηφόρο αποτέλεσμα!!!

Ας αντιπαλέψουμε τις διαθεσιμότητες με κάθε τρόπο και σε κάθε κλάδο.

Ας πάμε κόντρα στη λογική ότι αφού ψηφιστεί κάτι, τότε όλα τελειώνουν και ο αγώνας για να το ανατρέψουμε δεν έχει νόημα και καμιά τύχη.

ΑΣ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ τη ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ και ας συγκεντρωθούμε την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11-4-2014 στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου Γ.Ν.Π.Π. μπροστά στα ΕΙ στις 10:30 π.μ. να δώσουμε αυτή τη μάχη και να προετοιμαστούμε για όσες επόμενες χρειαστούν!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου