ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  ΙΚΑΡΙΑΣ

Ενημερώνουμε τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού ότι από τις 8/4 οι 3 οδηγοί του Νοσοκομείου έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα μετά την ψήφιση  διάταξης στο νέο μνημονιακό νομοσχέδιο-έκτρωμα. Αυτό επιδεινώνει ιδιαίτερα την κατάσταση αφού ήδη δεν καλύπτονταν πλήρως οι ανάγκες (κενές βάρδιες στο ΕΚΑΒ, μονοβάρδιες στο Νοσοκομείο, χρωστούμενα εκατοντάδες ρεπό και άδειες χρόνων) με βάση και την ιδιαίτερη γεωμορφολογία του νησιού. 
Με βάση το "σχέδιο" του Υπουργείου οι 3 οδηγοί θα επιστρέψουν μετά από 1 μήνα στην καλύτερη περίπτωση (γιατί μάλλον θα χρειαστεί περισσότερο) ως υπάλληλοι του ΕΚΑΒ.
Μέχρι τότε στο νησί θα υπάρχει 1 ασθενοφόρο ανά βάρδια άλλοτε στον Εύδηλο και άλλοτε στο Νοσοκομείο.
Αυτό σημαίνει ότι π.χ. κάποιος ασθενής θα περιμένει ίσως και ώρες για να πάει το ασθενοφόρο στην περίπτωση που συμβούν παράλληλα 2 περιστατικά σε διαφορετικά μέρη του νησιού ή αν συμβεί ένα τροχαίο με πάνω από 2 τραυματίες θα πρέπει να μεταφερθούν σε δόσεις (αφού δεν θα υπάρχει εφεδρικό ασθενοφόρο) ή ότι μπορεί κάποιος να χτυπήσει στην πλατεία του Αγίου ή κάπου αλλού κοντά στο Νοσοκομείο και να πρέπει να περιμένει να έρθει το ασθενοφόρο απ' τον Εύδηλο κλπ.
 
Από την Διοίκηση του Νοσοκομείου, την 2η Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο Υγείας παίρνουμε απαντήσεις τουλάχιστον ανεπαρκείς, πρόχειρες κι αδιάφορες για τους κινδύνους που προκαλούνται για την υγεία ή τις ζωές των κατοίκων. Σε συνδυασμό με τα άδεια αγροτικά ιατρεία, τις τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου, τα υπάρχοντα κενά στο Νοσοκομείο που επιδεινώνονται απ' την λήξη των συμβάσεων και την αποχώρηση συμβασιούχων επικουρικών γιατρών (αναισθησιολόγος, γυναικολόγος, ΩΡΛ) το επόμενο διάστημα (με τις γιορτές του Πάσχα) η κατάσταση θα είναι από πολύ δύσκολη ως επικίνδυνη.
Αφού η Διοίκηση του Νοσοκομείου αρνείται να βγάλει ανακοίνωση που να ενημερώνει για την κατάσταση -παρότι της ζητήθηκε επανειλημμένα- θεωρούμε υποχρέωσή μας να το κάνουμε εμείς. Παράλληλα σας καλούμε να στηρίξετε με την μαζική παρουσία σας τις παρεμβάσεις και τις κινητοποιήσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα.
 

·       ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ – ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ!

·       ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ!

·       ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου