ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Σήμερα Τετάρτη 2/4/14, στο αμφιθέατρο του Άγιου Σάββα με πρωτοβουλία του Συντονιστικού πρωτοβάθμιων σωματείων, επιτροπών αγώνα και εργαζομένων Νοσοκομείων Αττικής, 25 περίπου οδηγοί από δέκα νοσοκομεία του λεκανοπέδιου μαζί με συνδικαλιστές γιατρούς, νοσηλευτές, τεχνολόγους, διοικητικούς  από Αθήνα, Κύμη, Ικαρία συνεδριάσαμε για να συντονιστούμε απέναντι στις επικείμενες απολύσεις -διαθεσιμότητα του υπουργείου υγείας σε ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον κλάδο των οδηγών πανελλαδικά.
Μετά από πλούσια συζήτηση καταλήξαμε στα παρακάτω:
  • Χρειάζεται ο αγώνας των οδηγών να στηριχθεί έμπρακτα από ολόκληρο το υγειονομικό κίνημα με γενικές συνελεύσεις ,κινητοποιήσεις ,απεργίες ,στάσεις εργασίας και δράση σε κάθε νοσοκομείο αλλά και κεντρικά . Για αυτό ζητάμε από την ΠΟΕΔΗΝ να προκηρύξει άμεσα επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις όλων των υγειονομικών αλλά και να ξεκαθαρίσει προς όλους ότι κατά τη διάρκεια της απεργίας που έχουν ξεκινήσει μόνοι τους οι οδηγοί δεν νοείται να δίνουν ούτε έναν οδηγό σαν προσωπικό ασφαλείας παρόλες τις πιέσεις από διοικητές, διευθυντές κτλ.
  • Την ίδια στιγμή βγάζουν σε διαθεσιμότητα όλους τους γιατρούς από τα πρώην νοσοκομεία του ΙΚΑ πράγμα το οποίο οδηγεί σε πλήρη κατάρρευση τη λειτουργία πολλών νοσοκομείων όπως ο Άγιος Σάββας και το Ογκολογικό Αγίων Αναργύρων.
  • Καλούμε τα Δ.Σ. των σωματείων κάθε νοσοκομείου να προγραμματίσουν άμεσα Γενικές Συνελεύσεις και να αποφασίσουν κινητοποιήσεις συμπαράστασης στους οδηγούς, τους φύλακες και του γιατρούς που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα όπως στο Γεννηματά, τον Άγιο Σάββα, τον Ευαγγελισμό, το Ασκληπιείο Βούλας, το Θριάσιο κ.α. με συγκεντρώσεις στα προαύλια, μοίρασμα φυλλαδίων ,συντονισμό με τις τοπικές κοινωνίες κτλ.
  • Με την δημοσίευση σε νόμο των διαθεσιμοτήτων ξεκινάμε κατάληψη του πρωτοκόλλου και των διοικητικών υπηρεσιών του νοσοκομείου για να μπλοκαριστεί η διαδικασία, απευθύνοντας παράλληλα ανοιχτό κάλεσμα στην τοπική κοινωνία και τους φορείς για συμμετοχή.
 
  • Τη συμμετοχή στη γενική απεργία την Τετάρτη 9 Απρίλη και τη διαδήλωση των συνδικάτων με προσυγκέντρωση10πμ στο υπουργείο υγείας.
  • Νέα σύσκεψη την Τετάρτη 9/4 αμέσως μετά τη διαδήλωση .
  • Απαιτούμε τη μετατροπή της 5ωρης στάσης εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ την Παρασκευή 11 Απρίλη σε Απεργία και συμμετέχουμε μαζικά στη συγκέντρωση στο υπουργείο υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου