48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 19-20 ΜΑΡΤΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ  ΤΕΤΑΡΤΗ 19/3 11Π.Μ. ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΑΚΕΣ ΕΠΤΡΟΠΕΣ, ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΡΑ
    
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η επίθεση της συγκυβέρνησης, της Τρόϊκας και του ΔΝΤ κλιμακώνεται. Από τη μία στις 22 Μάρτη (ημερομηνία που λήγουν οι διαθεσιμότητες τους) χιλιάδες συνάδελφοι μας δημόσιοι υπάλληλοι ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ, γκρεμίζοντας κατακτήσεις αιώνων όπως η μονιμότητα στο δημόσιο. Από την άλλη μετά και την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, μια νέα δεξαμενή παραγωγής διαθέσιμων και απολύσεων δημιουργείται αφού σε κάθε κρίση, το 15% των κρινόμενων θα κρίνεται ως ανεπαρκές.  Επιχειρούν να φέρουν στους δημόσιους υπάλληλους τον εκφοβισμό και τη ρουφιανιά. Δημιουργούν τις νέες λίστες των διαθέσιμων και απολυόμενων. Η πολιτική τους είναι αντιλαϊκή και αντεργατική και δεν θα περάσει.

Αλλά και στην υγεία μετα το κλείσιμο νοσοκομείων και τη διάλυση του ΕΟΠΥΥ, η επίθεση καλά κρατεί. Από τη μια προωθείται η ιδιωτικοποίηση ακόμα παραπάνω δομών με τα απογευματινά χειρουργεία επι πληρωμεί και από την άλλη οι νέες λίστες διαθέσιμων - απολυμένων ετοιμάζονται στο νέο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση. Ταυτόχρονα η δεξαμενή των ημι - διαθέσιμων επεκτείνεται και στο ιατρικό προσωπικό του Ε.Σ.Υ.. Μέσα στα "ψιλά" ενός νομοσχεδίου του υπουργείου δημοσίας τάξης οι γιατροί που διορίστηκαν την τελευταία πενταετία παίρνουν παράταση της διαδικασίας μονιμοποίησης τους για ένα χρόνο χωρίς να αναφέρεται τίποτα για το τι μέλλει γενέσθαι. Σε ένα Ε.Σ.Υ. με χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις η κυβέρνηση σταματάει την μονιμοποίηση περίπου 2500 γιατρών βάζοντας τους ψηλά στη λίστα των υποψηφίων προς διαθεσιμότητα - απόλυση.

Στον αντίποδα της πολιτικής τους κλιμακώνουμε την αντίδραση και απαιτούμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αυξήσεις στους μισθούς και γενναία χρηματοδότηση των δομών του Ε.Σ.Υ., το άνοιγμα των ιατρείων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. άμεσα και την κατάργηση όλων των νόμων που ψήφισαν.

Αυτά μόνο με απεργιακή σύγκρουση με τη συγκυβέρνηση και την τρόικα μπορούν να γίνουν πράξη.

Γι΄αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους που τα τελευταία χρόνια δίνουμε τις μάχες μαζί, από τα κάτω, με γενικές συνελεύσεις και απεργίες, με το συντονιστικό και τις απεργιακές επιτροπές, να κάνουμε δική μας υπόθεση τις κινητοποιήσεις με άμεσο σταθμό τη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 19-20 Μάρτη και να απαιτήσουμε την κλιμάκωση της απεργιακής σύγκρουσης.

Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις επιτροπές αγώνα και τους εργαζόμενους των νοσοκομείων Αττικής, να συμμετέχουν μαζικά στην 48ωρη απεργία και τη διαδήλωση σχηματίζοντας ένα δυναμικό μπλοκ υγειονομικών απόδειξη πως η αντίσταση συνεχίζεται. Καλούμε σε νέο γύρο γενικών συνελεύσεων και σε νέα συνέλευση του συντονισμού την Πέμπτη 27/3/2014, στις 7μμ, στο αμφιθέατρο του Αγ. Σάββα.


                                                                      ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ,
ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου