ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

Αποφάσεις Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης 31/3/2014


Στη σημερινή Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας με αφορμή τις διαθεσιμότητες οδηγών και πληρωμάτων ασθενοφόρων των νοσοκομείων αποφασίστηκαν ομόφωνα τα εξής:


1.   Με την δημοσίευση σε νόμο των διαθεσιμοτήτων ξεκινάμε κατάληψη του πρωτοκόλλου και των διοικητικών υπηρεσιών του νοσοκομείου για να μπλοκαριστεί η διαδικασία, απευθύνοντας παράλληλα ανοιχτό κάλεσμα στην τοπική κοινωνία και τους φορείς των νησιών μας για συμμετοχή. Για το σκοπό αυτό ο σύλλογός μας έχει προκηρύξει για την μέρα αυτή απεργία.
2.   Έγγραφο προς την διοίκηση του νοσοκομείου Ικαρίας, την 2η Υγειονομική Περιφέρεια και το υπουργείο υγείας με κοινοποίηση στον εισαγγελέα που να αναδεικνύει τα προβλήματα που προκαλούνται μέσω της διαθεσιμότητας των οδηγών (π.χ. έλλειψη αίματος ή οξυγόνου, ενδεχόμενη  απώλεια ανθρώπινης ζωής κ.α.) και να θέτει προ των ευθυνών τους όσους υπογράψουν ή συνδράμουν με οποιονδήποτε τρόπο στην υλοποίηση της απόφασης αυτής.
3.   Άσκηση και νομικών μέτρων (αίτηση αναίρεσης, ασφαλιστικά μέτρα) στην κατεύθυνση της ακύρωσης των διαθεσιμοτήτων. Στην περίπτωση αυτή θα ζητηθεί η ανάληψη σχετικών πρωτοβουλιών από την ΠΟΕΔΗΝ καθώς και ενδεχόμενη κάλυψη των εξόδων.
4.   Πανελλαδικός συντονισμός με συλλόγους εργαζομένων και ενώσεις γιατρών από όλη τη χώρα με στόχο μαχητική πανελλαδική κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας. Η Γενική Συνέλευση εξουσιοδοτεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου για τις απαραίτητες συνεννοήσεις στα πλαίσια του πανελλαδικού συντονισμού.
5.   Το σωματείο μας δεν θα επιτρέψει σε κανέναν «καλοθελητή» να διευκολύνει με οποιονδήποτε τρόπο τη διοίκηση του νοσοκομείου μας προκειμένου να καλυφθούν οι όποιες δυσλειτουργίες  προκύψουν από τις διαθεσιμότητες των συναδέλφων μας.
6.   Συγκρότηση ομάδας συναδέλφων που θα βοηθήσει στην υλοποίηση των παραπάνω αποφάσεων της Γενικής μας Συνέλευσης.

 

Συνεχίζουμε τον δύσκολο αλλά αναγκαίο αγώνα για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην υγεία, στην αξιοπρέπεια, στη ζωή.

Συνεχίζουμε να παλεύουμε γιατί πιστεύουμε πως τίποτα δεν τελειώνει επειδή απλά και μόνο έχει ψηφιστεί. Ψηφισμένη άλλωστε ήταν και η συγχώνευση του νοσοκομείου μας που ανατράπηκε με παρατεταμένο αγώνα έστω και κατά το ήμισυ, δρομολογημένες επίσης και οι μετακινήσεις μικροβιολόγου και παρασκευάστριας στο νοσοκομείο Σάμου για την κάλυψη των εκεί κενών που και αυτές ακυρώθηκαν με κινητοποίηση.


·       ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
·       ΚΑΤΩ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ
·       ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ/ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ - ΝΑ ΚΑΛΥΦΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΟΝΙΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΝΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

·       ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου