ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΗ 2020, 6 μμ

Βρισκόμαστε στην πρώτη φάση της "εξόδου" της κυβέρνησης από την καραντίνα και ήδη η κατάσταση είναι τραγική. Καταρχήν επειδή αυτή η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε προσλήψεις αλλά και μονιμοποιήσεις συμβασιούχων σε κανένα νοσοκομείο, τώρα που λήγουν οι συμβάσεις σε σεκιούριτι και καθαριότητα και το ΑΣΕΠ δεν λειτουργεί, η φαεινή τους ιδέα είναι να απολυθούν όλοι και με ανάθεση έργου να επιστρέψει το καθεστώς των εργολάβων. Πρόκειται για μεθόδευση που απλά ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
Δεύτερο, η αναγγελία της κυβέρνησης για "σταδιακή" επαναλειτουργία των εξωτερικών ιατρείων και χειρουργείων αυτή την ώρα έχει οδηγήσει σε κομφούζιο, συνωστισμό επικίνδυνο για ασθενείς και προσωπικό, ενώ οδηγεί τους εργαζόμενους σε απόγνωση γιατί είναι εξουθενωμένοι...
Καμία επιστροφή στην κανονικότητα δεν υφίσταται, όποιος το λέει αυτό ή είναι τσιράκι της κυβέρνησης ή επικίνδυνα αφελής. Ήδη αυτές τις μέρες βγαίνει σε κινητοποιήσεις το σωματείο του Αγίου Σάββα με αιχμή τους σεκιούριτι που πάνε για απόλυση. 
Τώρα είναι ώρα για μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις, τώρα είναι ώρα η Αριστερά στα νοσοκομεία να αναλάβει τις ευθύνες της και ενωτικά αλλά και αιχμηρά να μπει μπροστά στην μάχη. 
Όλοι και όλες να συμβάλλουμε στην μάχη αυτή, να βάλουμε μπροστά τις επιτροπές αγώνα και να οργανώσουμε την κινητοποίηση στις 12 Μάη σε κάθε νοσοκομείο, να πετάξουμε έξω τους εργολάβους, να απομονώσουμε τις διοικήσεις και τα "δικά τους" παιδιά. Να επιβάλλουμε απεργιακά στην κυβέρνηση τις μαζικές και πιο αναγκαίες από ποτέ προσλήψεις και τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
Ελάτε να τα όλα αυτά οργανώσουμε μαζί. Η επιτυχία της κινητοποίησης στις 7 Απρίλη και της Πρωτομαγιάς μπορεί να κλιμακωθεί και να φέρει νίκες.
Όλοι και όλες να συμμετέχουμε στην συνέλευση του Συντονιστικού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου