ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ 14/5, 11-3 μμ, ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΥΠΕ


ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΣΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση δεν έχει διαλέξει άλλον δρόμο από αυτόν της επίθεσης. Τώρα διαλέγει, μέσα στην κρίση, να προχωρήσει στον διαχωρισμό της νοσηλευτικής υπηρεσίας σε νοσηλευτές δύο ταχυτήτων. Από την μία οι ΠΕ και οι ΤΕ και από την άλλη οι ΔΕ. Η ΠΟΕΔΗΝ το τοποθετεί ως αδικία στους χιλιάδες ΔΕ νοσηλευτές που βγάζουν την δουλειά των ΠΕ και των ΤΕ νοσηλευτών πολλά χρόνια τώρα... Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Γιατί το κάνουν αυτό τώρα; Μα για να αποκτήσουν ένα προσωπικό "πασπαρτού", νοσηλευτές που δεν είναι μόνο νοσηλευτές αλλά και ότι άλλο χρειάζεται κάθε νοσοκομείο και τμήμα. Αφού δεν είσαι "εκπαιδευμένος" δεν μπορεί να είσαι και βοηθός νοσηλευτή, μπορείς όμως να είσαι και λίγο τραυματιοφορέας, λίγο γραμματέας, λίγο σεκιούριτι ή λίγο καθαριστής. Και αν μπορείς να είσαι όλα αυτά αλλά όχι αποκλειστικά νοσηλευτής γιατί να γίνουν προσλήψεις σε άλλους κλάδους; Αυτή είναι η μεθόδευση των φωστήρων του υπουργείου, αυτή είναι η απάντηση τους στους χιλιάδες νοσηλευτές και νοσηλεύτριες που τα έδωσαν όλα μέσα στην κρίση και στις 12 Μάη γιόρτασαν αγωνιστικά την "παγκόσμια ημέρα του νοσηλευτή". Είναι ψεύτες και επικίνδυνοι.
Τυφλά χωρίς τεστ μας έβαλαν στην καραντίνα, τυφλά μας βγάζουν, δεν έκαναν καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, παλεύουν να ιδιωτικοποιηθεί το ΕΣΥ «επιτέλους», δουλεύουν για τους Κοντομηνάδες και τους κλινικάρχες τύπου Ταξιάρχαι... Η κυβέρνηση με απύθμενο θράσος καυχιέται ότι μας έβγαλε από την κρίση. Την ίδια στιγμή όμως συνεχίζουμε να δουλεύουμε εκ περιτροπής, ούτε λόγος δεν γίνεται για άδειες, η χώρα είναι στην προτελευταία θέση στα λεφτά που ξόδεψε για τον κορονοϊό, οι μονιμοποιήσεις που υποσχέθηκε ο Μητσοτάκης αμέσως μετά την λήξη της καραντίνας μετατρέπονται σε απολύσεις και σε σχέδια επαναφοράς των εργολάβων. Οι δέκα επικουρικοί γιατροί που απολύονται στην Θεσσαλονίκη διαψεύδουν την κυβέρνηση, ακόμα χειρότερα οι παραλίγο απόλυση 22 εργαζομένων στη φύλαξη του Αγίου Σάββα ξεβράκωσαν την ηγεσία του υπουργείου υγείας.
Χρειάστηκε απεργιακό κλείσιμο της πύλης για τρεις μέρες στον Άγιο Σάββα μέχρι οι υπουργοί να δώσουν παράταση στους σεκιούριτι ως τον Σεπτέμβριο. Στις 12 Μάη όσοι βρεθήκαμε στις πύλες των νοσοκομείων μας είδαμε η παράσταση διαμαρτυρίας να μετατρέπεται σε ανοιχτή συνέλευση, είδαμε την οργή να ξεχειλίζει από συναδέλφους που κατήγγειλαν την ολιγωρία των διοικήσεων, τον άναρχο τρόπο λειτουργίας των κορονοϊατρείων, τις απειλές που δέχονταν για να μην μιλάνε για μάσκες, άδειες, ρεπό και προσλήψεις. Είδαμε να ξεπηδάνε κινητοποιήσεις και νέες επιτροπές αγώνα προκειμένου να συνεχιστεί η μάχη. Αυτή είναι η πραγματική εικόνα. Προσωπικό εξουθενωμένο, σε επίταξη άγνωστο για πόσο ακόμα, ένα προσωπικό αηδιασμένο από τα υποκριτικά χειροκροτήματα της Μαρέβας και της τάξης που εκπροσωπεί. Αλλά και ένα προσωπικό ριζοσπαστικοποιημένο, έμπειρο και σε θέση μάχης. Καλούμε τις ομοσπονδίες να προχωρήσουν ΑΜΕΣΑ σε απεργιακές κινητοποιήσεις, να μην αφήσουμε την κυβέρνηση να τα διαλύσει όλα στο όνομα της κερδοφορίας και της «επανεκκίνησης» της οικονομίας. Την κρίση να πληρώσουν οι καπιταλιστές, όχι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και οι ασθενείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου