Kαταγγελλία της προσπάθειας τρομοκράτησης σε βάρος της γιατρού του Θριάσιου Νοσοκομείου και προέδρου της ΟΕΝΓΕ από αστυνομικούς

Το Συντονιστικό των Νοσοκομείων καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, την προσπάθεια τρομοκράτησης σε βάρος της γιατρού του Θριάσιου Νοσοκομείου και προέδρου της ΟΕΝΓΕ Αφροδίτης Ρέτζιου, από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ.
Η αυτονόητη υπόδειξη της συναδέλφισσας στον αστυνομικό φρουρό που συνόδευε ασθενή στην ψυχιατρική κλινική του Θριάσιου, να μην οπλοφορεί μέσα στην ψυχιατρική κλινική, ήταν η αφορμή για να εκδηλωθεί αυτό το νέο φαινόμενο αστυνομικής αυθαιρεσίας.
Πέρα από την προσπάθεια εκφοβισμού από τον ίδιο τον αστυνομικό, σε ελάχιστα λεπτά ένστολοι της ΔΙΑΣ εισβάλαν πάνοπλοι στην κλινική, τρομοκρατώντας και απειλώντας να συλλάβουν την συναδέλφισσα Α. Ρέτζιου για «απείθεια κατά της αρχής», επειδή αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία της την ώρα που εφημέρευε.
Το επεισόδιο αυτό επιβεβαιώνει ότι η ψήφιση του νόμου για την κατάργηση του ασύλου ήταν η αρχή στο βάρβαρο δόγμα του νόμου και της τάξης της κυβέρνησης του Μητσοτάκη. Η κυβέρνηση προσπαθεί να χτυπήσει δραστικά τα δημοκρατικά δικαιώματα όλων μας. Θέλουν την αστυνομία μέσα στα Πανεπιστήμια για να εμποδίσουν τις αντιδράσεις της νεολαίας στην ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων. Θέλουν την αστυνομία μέσα στα νοσοκομεία για να τρομοκρατούν τους εργαζόμενους.
Πόσο μάλλον όταν την ίδια ώρα ο υπουργός Υγείας Κικίλιας δηλώνει ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν θα έχουν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Προφανώς οραματίζονται την επόμενη περίοδο, να στέλνουν την αστυνομία για να πετάει έξω από τα νοσοκομεία όσους δεν έχουν χαρτιά και έχουν ανάγκη ιατρικής φροντίδας.
Είμαστε στο πλευρό της συναδέλφισσας και παλεύουμε ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης της δεξιάς, διεκδικώντας ανοιχτά νοσοκομεία για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου