ΔΙΗΜΕΡΟ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ 6 & 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2019 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2019 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, 8 ΠΜ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2019 ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΔΕΘ 6.30 ΜΜ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 6 ΜΜ - ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ
«Όλοι μαζί να στείλουμε μήνυμα στην κυβέρνηση και τα αφεντικά, ότι δεν θα περάσουν οι επιθέσεις που ετοιμάζουν και ότι θα γίνει η ΔΕΘ αφετηρία για την κλιμάκωση των αγώνων μας»
Στις 6 Σεπτέμβρη 2019 απεργούν και διαδηλώνουν οι εργαζόμενοι στην Υγεία, μόνιμοι και μαζί τους οι χιλιάδες συμβασιούχοι (ΟΑΕΔ, Επικουρικοί κλπ), που διεκδικούν να μην απολυθεί κανείς και αντίθετα να μονιμοποιηθούν όλοι με μαζικές προσλήψεις. Δίπλα τους χρειάζεται να βρεθούν όλοι οι εργαζόμενοι του δημοσίου. Οι χιλιάδες αναπληρωτές στην εκπαίδευση που πάλεψαν για το δικαίωμα στη δουλειά. Οι χιλιάδες συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ του δημοσίου που κινδυνεύουν με απόλυση. Σε ένα πλατύ μέτωπο που θα πετάξει στα σκουπίδια το «πέντε συνταξιοδοτούνται, ένας προσλαμβάνεται» του Μητσοτάκη. Η πρώτη μαζική αντίδραση χιλιάδων φοιτητών στις 23 Ιούλη 2019 ενάντια στην κατάργηση του Ασύλου, καθώς και οι αντιδράσεις για την προκλητική απελευθέρωση του Κορκονέα, έδειξαν με τον πιο καθαρό τρόπο ότι το κίνημα είναι εδώ και καμία από τις επιθέσεις που απειλεί να φέρει ο Μητσοτάκης δεν θα περάσει !
Μαζί με τους απεργούς της Υγείας θα βρεθούν στον δρόμο του αγώνα και οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, που βρίσκονται στο στόχαστρο της ιδιωτικοποίησης, μαζί και οι εργάτες από τα εργοστάσια που δίνουν μάχες για τις Συλλογικές Συμβάσεις τους, όπως στη ΣΙΔΕΝΟΡ, για να κρατήσουν την δουλειά τους, όπως στη Φριγκογκλάς, στην Πίτσος ,στα Ναυπηγεία.

Πίσω από τα παχιά λόγια για την ανάπτυξη η πραγματικότητα δείχνει ότι η συνέχιση και η κλιμάκωση των μνημονιακών επιθέσεων είναι μπροστά μας. Για να βρει περιθώριο για περισσότερες φοροαπαλλαγές για τους καπιταλιστές, ο Μητσοτάκης βάζει μπρός να κλιμακώσει την αντεργατική επίθεση. Γρήγορο ξεπούλημα της ΔΕΗ και του νερού, απολύσεις για τους συμβασιούχους και συνέχιση των περικοπών που έχουν ρημάξει τα σχολεία και τα νοσοκομεία. Ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού, φακέλωμα των συνδικαλισμένων εργατών και χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία. Ταυτόχρονα, προτεραιότητα στη ρατσιστική ατζέντα “νόμου και τάξης” για να αποπροσανατολίζεται η οργή από τα οικονομικά αδιέξοδα.
Ο Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια και το Συντονιστικό των Νοσοκομείων οργανώνουν με εξορμήσεις, περιοδείες, συσκέψεις και εκδηλώσεις στους χώρους δουλειάς τη μαζική συμμετοχή στο αγωνιστικό διήμερο στη ΔΕΘ.
·         Πρωτοβάθμια σωματεία και Ομοσπονδίες του Δημοσίου ναυλώνουμε πούλμαν που θα ξεκινήσουν από την Αθήνα, αλλά και πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, τόσο για την συμμετοχή στην κινητοποίηση των Νοσοκομείων στις 6/9/19 (για την Αθήνα αναχώρηση στις 5/9 (Πέμπτη) 11.30 μμ από Άγιο Σάββα) εξασφαλίζοντας την συλλογική διαμονή των διαδηλωτών σε δημόσιο χώρο, αλλά και την συμμετοχή την επόμενη μέρα στην πανεργατική διαδήλωση στις 7 Σεπτέμβρη.
·         Αναχώρηση λοιπών πρωτοβάθμιων σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα από την Αθήνα το Σάββατο 7/9/19, 8 πμ από το Μουσείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου