ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (3/1/2019) & ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Συναδέλφισσες-οι,

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η στάση εργασίας και η συγκέντρωση που είχε καλέσει η ΠΟΕΔΗΝ. Μια αντίδραση δικαιολογημένη και που ήταν απαίτηση πολλών πρωτοβάθμιων σωματείων αλλά και συναδέλφων ενάντια στην ανακοίνωση της 11Κ/2018 προκήρυξης του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία. Η προκήρυξη αυτή θα ερχόταν να δώσει την δυνατότητα σε εκατοντάδες επικουρικούς συναδέλφους να διεκδικήσουν μια μόνιμη θέση εργασίας αλλά η ανακοίνωση των θέσεων αποκάλυψε το αντίθετο.
Στην συνάντηση με τον Υπουργό σήμερα, στην διάρκεια της κινητοποίησης, αναδείχθηκε αυτό ακριβώς και έτσι παραδέχθηκε ο Υπουργός ότι έγινε και το «πάγωμα» των διαδικασιών της προκήρυξης. Η αντιπροσωπεία των απεργών, αποτελούμενη από μέλη του Προεδρείου της ΠΟΕΔΗΝ, Πρωτοβάθμια Σωματεία, το Συντονιστικό Νοσοκομείων αλλά και από επικουρικούς εργαζόμενους ζήτησε από τον Υπουργό την διόρθωση της όλης διαδικασίας, την αύξηση των θέσεων ώστε να καλυφθούν όλοι οι υπηρετούντες συνάδελφοι και ξεκαθάρισε ότι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τον κόσμο που διεκδικεί μια θέση εργασίας μέσω των ειδικών κατηγοριών. Ζητήσαμε οι θέσεις που θα αναρτηθούν να είναι «διεκδικήσιμες» από όσους κάνουν χρήση της ειδικής μοριοδότησης, ώστε να έχουν προτεραιότητα, να είναι με βάση τις πραγματικές ανάγκες που έχουν δηλώσει τα νοσοκομεία και να μην «κοπούν» θέσεις και ειδικότητες, να γίνει πρόβλεψη για όλα τα πτυχία και ειδικά προσόντα με βάση τις παλαιότερες προκηρύξεις. Ζητήθηκε επίσης να δοθεί νέα παράταση στις συμβάσεις των επικουρικών εργαζομένων, γιατί η παράταση που έχει δοθεί δεν επαρκεί χρονικά στην ολοκλήρωση των διαδικασιών και για να αποφευχθούν τα λάθη του παρελθόντος, ώστε να μπορέσουν τα συνδικαλιστικά όργανα να έχουν στα χέρια τους την επαναπροκύρηξη της διαδικασίας, ώστε να την εξετάσουν, πριν κυκλοφορήσει επίσημα.
Στα περισσότερα από τα παραπάνω ο Υπουργός απάντησε θετικά, ανέφερε ότι δεν μπορεί να γίνει αύξηση των θέσεων αλλά θα υπάρξει το επόμενο δεκαήμερο νέα νομοθετική ρύθμιση, για την εξαίρεση της εν λόγω προκήρυξης από την δέσμευση των ειδικών κατηγοριών, στα χνάρια της προκήρυξης του Βοήθεια στο Σπίτι και ότι ταυτόχρονα θα δοθεί νέα παράταση στις συμβάσεις των ήδη υπηρετούντων συναδέλφων για να μην υπάρξουν κενά μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών της προκήρυξης και την πρόσληψη του μόνιμου προσωπικού.
Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση κάτω από την συνεχόμενη πίεση του κινήματος αλλά και των τεράστιων αναγκών για προσωπικό στο ΕΣΥ, αναγκάζεται να κάνει υποχωρήσεις αλλά ταυτόχρονα όντας δέσμια των μνημονιακών της δεσμεύσεων και της ατολμίας για ρήξη με αυτές δεν προχωρά στην οριστική και άμεση μονιμοποίηση των επικουρικών συναδέλφων, ούτε προκηρύσσει τις θέσεις, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά στα δημόσια νοσοκομεία.
Συναδέλφισσες-οι, σήμερα - αγωνιστικά - ξανακερδίσαμε την παραμονή μας στη δουλειά, παραμένουμε όμως σε επαγρύπνηση και απεργιακή ετοιμότητα, ώστε να μην απολυθεί κανένας επικουρικός συνάδελφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου