ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ! 31 ΓΕΝΑΡΗ 2019 ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ




ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΛΑ ΠΙΣΩ!
ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΥΠΕΡΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

            Συναδέλφισσες-οι,
            Στις 31 Γενάρη απεργούμε στα νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας, μόνιμοι και συμβασιούχοι, απαιτώντας να σταματήσει η εργασιακή ομηρία των συμβασιούχων στην Υγεία, απαιτώντας μαζικές προσλήψεις και ταυτόχρονα τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ζητώντας γενναία και ασφαλή χρηματοδότηση των νοσοκομείων μας αλλά και το σταμάτημα της αυθαιρεσίας των διοικητών και της ηγεσίας του υπουργείου υγείας.
            Ο Πολάκης, όπου βρεθεί και όπου σταθεί, διατείνεται ότι δεν έκλεισε κανένα νοσοκομείο (όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης) και επιδίδεται κάθε τρεις και λίγο σε φιέστες - κοψίματα κορδελών για «νέα» τμήματα που ανοίγει σε Αθήνα και επαρχία. Δεν λέει όμως ότι «έσωσε» τα νοσοκομεία μας με 13.000 και πλέον συμβασιούχους όλων των ειδών: επικουρικοί γιατροί - νοσηλευτές - διοικητικοί, ΟΑΕΔ, εργολαβικούς και πρώην εργολαβικούς κτλ.
            Όσον αφορά στην αυθαιρεσία, πέρα από την βιομηχανία των ΕΔΕ, των επιπλήξεων και των υποχρεωτικών μετακινήσεων προσωπικού βλέπουμε να κορυφώνονται τα «μπαλώματα», η προχειρότητα και η επικινδυνότητα της «κανονικότητας» του παγώματος των μόνιμων προσλήψεων. Για παράδειγμα στο Ρίο Διοίκηση, 6η ΥΠΕ και υπουργείο έχουν τη φαεινή ιδέα, αντί να προσλάβουν μόνιμο προσωπικό στη ΜΕΘ, να «αποκεντρώσουν τη νοσηλεία» των διασωληνωμένων περιστατικών με προσωπικό εκτός ΜΕΘ σε ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια που θα φτιαχτούν ανά νοσηλευτική υπηρεσία. Πού θα εποπτεύονται από ποιους; Από «εθελοντές νοσηλευτές» του νοσοκομείου με δόλωμα ένα παραπάνω επίδομα. Είναι αυτό ασφαλές για τον ασθενή; Είναι αυτό ασφαλές για τον νοσηλευτή, που δεν θα παίρνει κανένα πια ρεπό μέσα στην βδομάδα; Ασφαλώς και όχι.
            Και αν μιλήσουμε για την υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων, μια ματιά στον ψηφισμένο προϋπολογισμό του 2019 φτάνει για να πειστούμε ότι τα νοσοκομεία είναι σε οικονομικό μαρασμό αφημένα στην τύχη τους και στο «φιλότιμο» των εργαζομένων, μόνιμων και συμβασιούχων». Μόλις κάτι παραπάνω από 32 εκατ. ευρώ θα προστεθούν στον κουτσουρεμένο προϋπολογισμό του 2018. Την ώρα που από τον ιδρώτα των εργαζομένων προκύπτουν θηριώδη υπερπλεονάσματα, δισεκατομμυρίων ευρώ, που πάνε σε φοροαπαλλαγές στους πλούσιους.
            Κόντρα όμως στην παράνοια των μνημονίων και της «μεταμνημονιακής περιόδου» είμαστε όλοι εμείς που βρισκόμαστε πανελλαδικά στους δρόμους ξανά και ξανά και πετυχαίνουμε νίκες. Γιατί νίκη είναι η παραμονή στη δουλειά των ΟΑΕΔ στα νοσοκομεία για Τρίτη χρονιά, νίκη είναι η παράταση και η μοριοδότηση των επικουρικών μη γιατρών. Νίκη είναι η παράταση των 1.100 επικουρικών γιατρών για το 2019. Νίκη είναι η παράταση των πρώην εργολαβικών εργαζόμενων στην καθαριότητα, τη φύλαξη, τη σίτιση. Νίκες κόντρα στο ΣΤΕ, το Ελεγκτικό συμβούλιο, τις διοικήσεις και τις ΥΠΕ. Νίκες όμως όχι των υπουργών Υγείας αλλά των ΑΠΕΡΓΙΩΝ μας και των αγώνων μας.
            Ενδεικτικά στις 29 Νοέμβρη 2017 με κέντρο τους ΟΑΕΔ, στις 25 Απρίλη 2018 στην Αθήνα, τέλη Ιούνη-αρχές Ιούλη 2018 με κέντρο τους επικουρικούς, τον Σεπτέμβρη 2018 στη ΔΕΘ, στις 10 Οκτώβρη 2018 στην Αθήνα με κέντρο όλους τους συμβασιούχους, απεργήσαμε και μόνο έτσι αποσπάσαμε την παραμονή μας στη δουλειά κόντρα σε θεούς και Δαίμονες. Τώρα συνεχίζουμε, μόνιμοι και συμβασιούχοι ενωμένοι, με τα σωματεία μας μπροστά και με όπλο τη συνέλευση και την οργάνωση από τα κάτω με επιτροπές αγώνα, τη μάχη για την επιτέλους μονιμοποίηση των συμβασιούχων και τις μαζικές προσλήψεις.
            Ζητάμε από το Γ.Σ. της ΠΟΕΔΗΝ, που θα συνεδριάσει την παραμονή της απεργιακής διαδήλωσης στην Πάτρα στις 30 Γενάρη, να αποφασίσει την κλιμάκωση του αγώνα για το αμέσως επόμενο διάστημα. Καλούμε την ΠΟΕΔΗΝ να προκηρύξει απεργιακή κινητοποίηση στις 8 Μάρτη, ημέρα της γυναίκας, ώστε φέτος οι γυναίκες που είναι πλειοψηφία μέσα στα νοσοκομεία και στους υπόλοιπους κλάδους και χτυπιούνται παραπάνω μισθολογικά αλλά και από την διάλυση των παιδικών σταθμών, των γηροκομείων και τις σεξιστικές επιθέσεις να απεργήσουν για πρώτη φορά μαζί με τους άντρες συναδέλφους τους απαιτώντας ίσα δικαιώματα, προσλήψεις, δομές και όχι απλά ένα τριαντάφυλλο.

ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου