ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ - ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ Πέμπτη 12 Ιουλίου, στις 5 μμ στο αμφιθέατρο του Άγιου Σάββα



Συναδέλφισσες-οι,

            Η μάχη για μαζικές προσλήψεις και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων ΤΩΡΑ, κλιμακώνεται. Μετά την "αιφνιδιαστική" δημοσίευση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το επικουρικό προσωπικό και την πετυχημένη μας κινητοποίηση την Παρασκευή 22 Ιούνη, ο Πολάκης  δεσμεύτηκε,  "κόντρα" τάχα στα δικαστήρια και το Ελεγκτικό να περάσει τροπολογία που να γλιτώνει από τον "ξαφνικό θάνατο" χιλιάδες συμβασιούχους επικουρικούς εργαζόμενους στα νοσοκομεία μας. Η τροπολογία λοιπόν κατατέθηκε και ο διαγωνισμός που προκηρύσσει το Υπουργείο Υγείας τον Οκτώβριο, πρακτικά πετάει απ’ έξω όλους τους επικουρικούς συνάδελφους, οδηγώντας τους στην ανεργία τον Μάιο του 2019. 
          Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση δείχνει ποιο μέλλον επιφυλάσσει σε όλους τους συμβασιούχους. Ξεζούμισμα των συμβασιούχων, για να μην καταρρεύσουν κυριολεκτικά  τα νοσοκομεία και οι δομές Υγείας, και στη συνέχεια πέταμα στην ανεργία και νέα γενιά συμβασιούχων. Γι’ αυτό έχουμε δίκιο όταν όλοι μαζί λέμε: ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΩΡΑ. ΜΟΝΙΜΕΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ.
          Οι διαγωνισμοί που στήνουν είναι κοροϊδία. Η εμπειρία στους δήμους πριν ένα χρόνο, έδειξε ότι η κυβέρνηση με τη φτωχή μοριοδότηση εκδικήθηκε τους απεργούς συμβασιούχους για να πάρει άλλους. Η πλειοψηφία των συμβασιούχων των δήμων παραμένουν εκτός δουλειάς και σήμερα που απεργούμε και διαδηλώνουμε εμείς, και αυτοί και διαδηλώνουν στο υπουργείο εσωτερικών στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στους συνάδελφους τους επικουρικούς της Υγείας, ούτε καν υπόσχεση για μοριοδότηση δεν έδωσε  η ηγεσία του υπουργείου υγείας.
          Γι’ αυτό επιμένουμε ότι μονάχα με την απεργιακή κλιμάκωση μπορούμε να κερδίσουμε. Η απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στα νοσοκομεία στο υπουργείο υγείας την προηγούμενη Παρασκευή ήταν μια πρώτη δυναμική απάντηση που ανάγκασε την ηγεσία του υπουργείου να αναδιπλωθεί,  και να δίνει διαβεβαιώσεις ότι δεν θα απολυθεί κανείς και να δίνει υποσχέσεις  για παρατάσεις, και προσλήψεις. Μονάχα η δύναμη των απεργιών τρομάζει τους υπουργούς όσους λεονταρισμούς και να κάνουνε.  Γι’ αυτό να επιμείνουμε στον ίδιο δρόμο λέγοντας ξεκάθαρα ότι  "Δεν είμαστε λιγούρια να μας πετάτε παρατάσεις, μηνών ή χρόνου, και να λέμε και ευχαριστώ. Μονιμοποιήστε μας εδώ και τώρα. Τέρμα πια στην ανασφάλεια".      
Απέναντι στα ψέματα της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος οι εργαζόμενοι να προβάλουμε το δικό μας δρόμο, τη διαγραφή του χρέους. Να πάψουμε να πληρώνουμε δις. ευρώ κάθε χρόνο για να γεμίζουν τα σεντούκια των τραπεζιτών ντόπιων και Ευρωπαίων. Να συγκρουστούμε με το Ευρώ και την Ε.Ε. Να πάρουμε από τους εργοδότες τα εκατομμύρια που χρωστάνε και να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και οι μεγάλες επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου