Πέμπτη 18/2 ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11 πμ-3 μμ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Τετάρτη 17/2 πανελλαδική σύσκεψη σωματείων στο Ξενοδοχείο NOVOTEL 11 πμ ΠΕΜΠΤΗ 11/2 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 12 – 3 μμ, με όποια μορφή δράσης επιλέξουν τα Δ.Σ. των Σωματείων

            Η πανεργατική απεργία στις 4 Φλεβάρη ήταν ένας απεργιακός σεισμός αντίστασης, με δεκάδες χώρους δουλειάς να χτυπάνε μεγάλα ποσοστά συμμετοχής και κυριολεκτικά να μπαίνει λουκέτο σε εκατοντάδες εργατικούς χώρους. Οι απεργιακές συγκεντρώσεις έβγαλαν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στους δρόμους θυμίζοντας τις μεγάλες πανεργατικές των πρώτων χρόνων των μνημονίων. Έδειξε ότι η αντίσταση στα μνημόνια όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά θεριεύει και πιέζει για κλιμάκωση μέχρι να πάρουν πίσω το ασφαλιστικό σφαγείο και να ξηλώσουμε κάθε μνημονιακή πολιτική.
            Το κατέβασμα των αγροτικών μπλόκων στην Αθήνα την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου είναι ο επόμενος σταθμός για όλους τους εργαζόμενους. Να βρεθούμε εκεί με τα συνδικάτα μας, με τα πανό των σωματείων μας, για να υποδεχτούμε τους αγωνιζόμενους αγρότες και να στείλουμε το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι το μέτωπο σύγκρουσης με τα μνημόνια και τις επιλογές ΕΕ - ΔΝΤ- κυβέρνησης, δυναμώνει ακόμη περισσότερο και δεν θα σταματήσει αν δεν πάρουν πίσω το ασφαλιστικό σφαγείο.
            Την Πέμπτη 11/2 καλεί η ΠΟΕΔΗΝ σε μέρα δράσης, με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα νοσοκομεία 12- 3 μμ με όποια μορφή δράσης επιλέξουν τα Δ.Σ. των Σωματείων. Στις 17 Φλεβάρη καλεί σε σύσκεψη τα ΔΣ των σωματείων για να οργανώσουμε την απεργιακή συνέχεια για τα νοσοκομεία και την επόμενη μέρα στις 18/2 σε κινητοποίηση με στάση εργασίας και συγκέντρωση 12 το μεσημέρι στο Υπουργείο Υγείας.
ñ  Γιαυτό το διήμερο χρειάζεται να ξεσηκώσουμε παντού τα νοσοκομεία μας. Με συνελεύσεις-συγκεντρώσεις-κινητοποιήσεις στις πύλες των νοσοκομείων και ότι άλλο αποφασίσουν τα πρωτοβάθμια σωματεία. Να γίνουν το βήμα για να προετοιμάσουμε την συμμετοχή μας και στην σύσκεψη των σωματείων στις 17/2 με αποφάσεις για απεργιακή κλιμάκωση με 48ωρη απεργία
ñ  Μετατρέπουμε με αποφάσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων την παναττική στάση εργασίας σε 24ωρη απεργία και διεκδικούμε από την ΠΟΕΔΗΝ απόφαση για 24ωρη απεργία πανελλαδικά.
            Η κυβέρνηση, μετά την επιτυχία της πανεργατικής, έχει σοβαρές δυσκολίες για το πώς θα προωθήσει το ασφαλιστικό. Τώρα όλα δείχνουν ότι η κατάθεση του στη Βουλή, πηγαίνει για τις αρχές Μάρτη. Είναι δείγμα ότι οι κινητοποιήσεις μας μπορούν να μπλοκάρουν τη κατάθεση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου και αυτό είναι μια ρεαλιστική προοπτική. Γι’ αυτό επιμένουμε ότι χρειαζόμαστε απεργιακή κλιμάκωση τώρα που είναι στριμωγμένη η κυβέρνηση, και όχι όταν φτάσει να το καταθέσει στη βουλή. Για να μπουν μπροστά επιθετικά τα συνδικάτα απαιτώντας να μην κατατεθεί καν το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.
            Ήδη μια σειρά από κλάδοι κινητοποιούνται. Οι λιμενεργάτες προχωράνε σε 48ωρη απεργία 16 και 17 Φλεβάρη και στις 17/2 συγκεντρώνονται και διαδηλώνουν στην Αθήνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού. Η ΠΝΟ με πρωτοπόρους τους ναυτεργάτες και η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, έχουν αποφασίσει ότι με την κατάθεση του νομοσχεδίου στη βουλή ξεκινάνε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

            Με τους αγώνες μας μπορούμε να αναγκάσουμε την κυβέρνηση σε άτακτη υποχώρηση. Να πάρει πίσω το ασφαλιστικό σφαγείο και όλες τις επιθέσεις που βάζει να υλοποιήσει. Να κερδίσουμε ένταξη στα ΒΑΕ, αυξήσεις στους μισθούς, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και την αναγκαία χρηματοδότηση για τα νοσοκομεία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου