Όλοι και όλες 21 Γενάρη στην απεργιακή κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας 1 μμ. Ενωμένοι θα νικήσουμε!

Η μαζική πανεργατική απάντηση στο ασφαλιστικό τερατούργημα της κυβέρνησης φουντώνει. Μια σειρά εργασιακοί χώροι και κλάδοι έχουν ανοίξει την σύγκρουση από τώρα, πριν την γενική απεργία στις 4 Φλεβάρη, για να αναγκάσουν την κυβέρνηση να μην το φέρει καν για ψήφιση στην βουλή.
Στις 20-21 Γενάρη είναι ένα διήμερο που μπαίνουν 48ωρα απεργιακά λουκέτα στα καράβια και στο ΝΑΤ. Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι στα τρένα απαντούν με κυλιόμενες στάσεις εργασίας, ενώ 21 Γενάρη καλούν σε απεργιακή κινητοποίηση με στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι το τέλος ωραρίου πρωτοβάθμια σωματεία στα νοσοκομεία, η ΕΙΝΑΠ, σύλλογοι εκπαιδευτικών μαζί με τις ομοσπονδίες τους ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, εργαζόμενοι από τους δήμους μαζί με τα συνδικάτα τους. Όλοι μαζί καλούν στην απεργιακή συγκέντρωση 1 μμ στο Υπουργείο Εργασίας.
Εκείνη την μέρα μας καλούν στους δρόμους και ο Ιατρικός σύλλογος Αθήνας, μαζί με συλλόγους επαγγελματιών και άλλους επιστημονικούς φορείς.
Να πλημμυρίσουμε τους δρόμους και να ανοίξουμε το δρόμο, για ένα απεργιακό ποτάμι με καταλήψεις και επαναλαμβανόμενες απεργίες σε μια σειρά από κλάδους και εργασιακούς χώρους, για να φουσκώσει ορμητικά την γενική απεργία στις 4 Φλεβάρη και να σπρώξει σε απεργιακή κλιμάκωση διαρκείας, για να μην επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να καταθέσει καν το νέο νομοσχέδιο.
  • Το Συντονιστικό νοσοκομείων καλεί κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη στα νοσοκομεία να μην λείψει από την κινητοποίηση στις 21 Γενάρη. Να διεκδικήσει να πάρει απόφαση συμμετοχής από την συνέλευση ή το ΔΣ του σωματείου του και να κατέβει συλλογικά με τα πανό του στην συγκέντρωση 1 μμ στο Υπουργείο Εργασίας.
  • Καλούμε τις ομοσπονδίες της υγείας ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ αλλά και την ΑΔΕΔΥ να στηρίξουν με απεργιακή απόφαση και με την συμμετοχή τους την κινητοποίηση στις 21 Γενάρη.
  • Καλούμε στη Συνέλευση του Συντονιστικού, Τρίτη 19 Γενάρη, 6 μμ στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου "Άγιος Σάββας", κάθε συνδικαλιστή και συνδικαλίστρια από τα ΔΣ των πρωτοβάθμιων σωματείων, τις επιτροπές αγώνα, αλλά και αγωνιστές εργαζόμενους στα νοσοκομεία, για να οργανώσουμε από κοινού την κρίσιμη μάχη: να μην περάσει το αντιδραστικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό. Να συνδέσουμε τον αγώνα αυτόν με την ανάγκη για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία, που θα δώσει ανάσα ζωής στην λειτουργία της δημόσιας υγείας αλλά και στα ασφαλιστικά ταμεία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου