Συνελεύσεις για να αποφασίσουμε απεργιακό αγώνα (1/9/15, 7 μ.μ. Άγιο Σάββα)
·         για να σταματήσουμε τις μνημονιακές περικοπές και το πάγωμα των προσλήψεων
·         να ανατρέψουμε το νέο μνημόνιο
·         να κερδίσουμε λεφτά και προσλήψεις για τα νοσοκομεία

Την ώρα που η κυβέρνηση προχωράει στο τρίτο μνημόνιο, η δημόσια υγεία και τα νοσοκομεία είναι ένα βήμα πριν από την κατάρρευση. Ήδη πέντε χρόνια μνημονιακών πολιτικών, με την ασφυκτική ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, τις βαθιές ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ και το ΠΑΓΩΜΑ των προσλήψεων, έχουν διαλύσει την λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του "ρεαλιστικού" μονόδρομου, που μας καλεί να συνεχίσουμε το μνημονιακό μπλοκ του ΝΑΙ (ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΠΟΤΑΜΙ) αγκαλιά τώρα πια και με την κυβέρνηση Τσίπρα. Να συνεχίζουμε δηλαδή να ματώνουμε, πληρώνοντας μέχρι το τελευταίο ευρώ για τοκοχρεολύσια σε ΔΝΤ και ΕΚΤ (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα). Όλα τα λεφτά για το χρέος και τους τραπεζίτες, τίποτα για τα νοσοκομεία.
ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΕΣΥ
Οι λειτουργικές δαπάνες έχουν συρρικνωθεί πάνω από 60%, τα προβλήματα ημέρα με την ημέρα οξύνονται και οδηγούνται σε μη διαχειρίσιμα επίπεδα. Τα Νοσοκομεία έλαβαν έως τώρα το 18% της προβλεπόμενης χρηματοδότησης (230 εκ. ευρώ), αν και παρήλθαν οι επτά πρώτοι μήνες του έτους. Τα Ταμεία τους είναι άδεια. Οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις υπερβαίνουν τα 700 εκ. ευρώ. Στον Προϋπολογισμό του έτους 2015 προβλέπεται χρηματοδότηση 1,3 δις ευρώ, μειωμένη σε σχέση με το έτος 2014 κατά 230 εκ. ευρώ.
Αυτή η κατάσταση όχι μόνο θα συνεχιστεί, αλλά και θα επιδεινωθεί δραματικά. Με τον Προϋπολογισμό να έχει βγει εκτός στόχων και με την ψήφιση του τρίτου μνημονίου και των δεσμεύσεων που απορρέουν από αυτό, είναι δεδομένο ότι έρχονται και άλλες βαθιές περικοπές για να καλυφθούν οι τρύπες των ελλειμμάτων. Ήδη το κουαρτέτο βάζει στην διαπραγμάτευση περαιτέρω συρρίκνωση των δαπανών για τα Νοσοκομεία και μείωση συνολικά των δαπανών προς το ΕΣΥ.  
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ
Η έλλειψη προσωπικού γιγαντώνεται, την ώρα που πάνω από 2000 υγειονομικοί φεύγουν προς συνταξιοδότηση. Η εντατικοποίηση και η εργασιακή εξουθένωση μέρα με την μέρα μας διαλύει. Συνάδελφοι και συναδέλφισσές μας πεθαίνουν στην κυριολεξία πάνω στην δουλειά. Κάθε νομιμότητα και κανόνας για τις συνθήκες εργασίας μας αναιρείται. Η μονοβάρδια είναι ο κανόνας στις κλινικές. Οφείλονται δεκάδες ρεπό στο προσωπικό και φυσικά δεν χορηγούνται κανονικές άδειες στους καλοκαιρινούς μήνες που διανύουμε. Με αποτέλεσμα ένα ελάχιστο για τις ανάγκες προσωπικό, εξουθενωμένο, να σπρώχνεται στον να μπαλώνει τρύπες, πολλές φορές έξω από τα καθήκοντα και την θέση που έχει προσληφθεί, δημιουργώντας συνθήκες εργασιακής ζούγκλας, ανταγωνισμού και συγκρούσεων. Ενώ την ίδια ώρα όλο και πιο συχνά γινόμαστε αποδέκτες της οργής του κόσμου για τις τριτοκοσμικές συνθήκες που αντιμετωπίζει παρά την φιλότιμη προσπάθεια από την μεριά μας σαν εργαζόμενων.
ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΕ
Η μετατροπή του Δημόσιου συστήματος υγείας σε κερδοσκοπικό οργανισμό με το άπλωμα της ιδιωτικοποίησης ή της λειτουργίας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, θα είναι το αποτέλεσμα αυτών των επιλογών. Με υγειονομικούς χτυπημένους χωρίς εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και για τους άλλους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους ένα νοσοκομείο που μόνο αν έχεις χοντρό πορτοφόλι θα το πλησιάζεις.
ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ
Συνάδελφοι συναδέλφισσες η κατάσταση θα αλλάξει μόνο αν πάρουμε στα χέρια μας τον αγώνα. Συνεχίζουμε την μάχη του ΟΧΙ που δώσαμε εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες και εργάτριες και αυτή τη φορά στη μάχη δεν χρησιμοποιούμε σαν όπλο την ψήφο μας, αλλά το πιο δυνατό όπλο που έχουν οι εργάτες, την ΑΠΕΡΓΙΑ.

Ο Σεπτέμβρης χρειάζεται να ξεκινήσει ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ. Να προχωρήσουμε σε ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ σε όλα τα νοσοκομεία και να πάρουμε αποφάσεις για απεργιακή κλιμάκωση για να ανατραπεί η πολιτική των περικοπών και για να ξηλωθούν παλιά και νέα μνημόνια. Να συγκροτήσουμε παντού ενωτικές πρωτοβουλίες βάσης (απεργιακές επιτροπές, επιτροπές αγώνα) για να οργανώσουμε ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ. Να διεκδικήσουμε ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και την χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας περίθαλψης και πρόνοιας που έχει ανάγκη όλη η κοινωνία. Δωρεάν και καθολική πρόσβαση για όλους και για όλες σε ένα δημόσιο σύστημα υγείας. 


Το ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ καλεί κάθε εργαζόμενο, συνδικαλιστή και σωματείο, να οργανώσουμε μαζί αυτό τον αγώνα, στην  ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  

ΤΡΙΤΗ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 7μμ στον ΑΓ. ΣΑΒΒΑ ( ΜΕΤΡΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ )


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου