ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ! ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ "ΟΧΙ" ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΑΣ - ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΛΩΝ ΣΤΟ ΕΣΥ, ΟΠΩΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ!Στη συνεδρίαση του συντονιστικού τη Δευτέρα 29/6 οι τοποθετήσεις όλων των συναδέλφων ξεχείλιζαν από οργή. Οργή για το εκβιαστικό και εξευτελιστικό κλείσιμο των τραπεζών, οργή για το όργιο της τρομοκρατίας και εκφοβισμού που εξαπολύουν αυτοί που διέλυσαν τα νοσοκομεία και την κοινωνία με τα μνημόνια των τελευταίων 5 χρόνων.
Οργή για το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Δημοκρατία και τα "ποτάμια", που έντρομοι τρέχουν να σώσουν τους πλούσιους φίλους τους μέσα και έξω από τη χώρα, ρίχνοντας οχετούς λάσπης και ψεμάτων απέναντι στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους... Οργή για τους "θεσμούς" της Ε.Ε. , ΔΝΤ, ΕΚΤ, που ενορχηστρώνουν, επίσης έντρομοι, το μεγαλύτερο κύμα εκβιασμών και τρομοκρατίας των τελευταίων δεκαετιών.
Παράλληλα κοινός τόπος ήταν η αντίσταση. Αντιστεκόμαστε στους εκβιασμούς τους, συνεχίζουμε να οργανώνουμε από τα κάτω, ξεσηκώνουμε τα νοσοκομεία μας και καλούμε τους συναδέλφους σθεναρά να αψηφήσουν τους εκβιαστές και την Κυριακή μαζικά να ψηφίσουν ΟΧΙ...
Οι χιλιάδες, που βγήκαν στο Σύνταγμα ενάντια στη Συμφωνία, είναι το κύμα της αντίστασης, που είπε όχι στον εκβιασμό αλλά και όχι στο συμβιβασμό των 47 σελίδων των 8 δισ. ευρώ λιτότητας και περικοπών. Με το ΟΧΙ στέλνουμε μήνυμα ενάντια σε κάθε μνημόνιο, σε κάθε συμφωνία λιτότητας και περικοπών.
Είχαμε ήδη πληροφορηθεί ότι η ΕΙΝΑΠ αποφάσισε να ζητήσει την εντελώς δωρεάν λειτουργία των νοσοκομείων μέσα στις έκτακτες και ασφυκτικές συνθήκες και ότι οι Συγκοινωνίες είχαν προχωρήσει  σε δωρεάν μετακίνηση του πληθυσμού σε όλο το λεκανοπέδιο. Εμείς που δεν σταματήσαμε να υπερασπιζόμαστε τη Δημόσια Δωρεάν Υγεία με απεργίες και συντονισμό, τώρα πρέπει να μπούμε μπροστά με επιτροπές βάσης και τα σωματεία μας να απαιτήσουμε: κανένα φάρμακο, καμία εξέταση, καμία ιατρική πράξη τακτική (εξωτερικά ιατρεία, απογευματινά) ή επείγουσα, να μην πληρώνεται, την ώρα που στραγγαλίζουν το εισόδημα μας στα ΑΤΜ.
Συγκεκριμένα αποφασίσαμε:
-     ΚΑΛΟΥΜΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ, ΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ - ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ - ΦΑΡΜΑΚΑ -ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΙΑΤΡΕΙΑ!
-     ΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΕΔΗΝ - ΟΕΝΓΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ! ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ ΜΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΒΑΣΗΣ!
-     ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΟΥΜΕ ΤΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ.
-     ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΑΣ, ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ "ΟΧΙ", ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥ "ΝΑΙ" ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΠΑΝΟ κλπ
-     ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ «ΟΧΙ» ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ.ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΕΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 13 ΙΟΥΛΗ 7:00 ΜΜ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΑΓ. ΣΑΒΒΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου