ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΕΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ http://syntonismosygeia.blogspot.gr

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ 
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ
ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ 
ΓΙΑ ΝΕΑ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Το Σάββατο 14 Ιούνη στο αμφιθέατρο του Αγίου Σάββα πραγματοποιήθηκε η πανελλαδική συνέλευση του συντονιστικού, με σημαντική συμμετοχή εκπροσώπων σωματείων, επιτροπών αγώνα και απλών εργαζομένων από την Ικαρία, την Χίο, τη Νάξο, τον Άγιο Σάββα, το Αγλαΐα Κυριακού, το Γεννηματά, το Θριάσιο, το Αττικό, το Αγία Όλγα, το ΨΝΑ και το ΠΕΔΥ.

Η πλούσια συζήτηση καθορίστηκε από τα μεγάλα μέτωπα που ανοίγουν στο χώρο της υγείας μετά το εκλογικό χαστούκι της συγκυβέρνησης και τον πρόσφατο ανασχηματισμό. Η αντικατάσταση του ακροδεξιού Γεωργιάδη από τον άλλο ακροδεξιό τσεκουροφόρο Βορίδη σηματοδοτεί την συνέχεια των επιθέσεων με κλεισίματα, διαθεσιμότητες, περικοπές και απολύσεις χιλιάδων υγειονομικών, με βασικό κορμό τις αξιολογήσεις που ξεκινάνε η εφαρμογή τους 1 Ιούλη, αφού δοθούν από τις διοικήσεις των νοσοκομείων οι ποσοστώσεις μέχρι 30 Ιούνη.

Αποτιμήθηκε η πρωτοπόρα και πολύ κρίσιμη δράση του συντονιστικού όλη την προηγούμενη περίοδο από τα κλεισίματα νοσοκομείων του περσινού καλοκαιριού και με πιο πρόσφατη την πολύ πετυχημένη 24ωρη απεργία στις 14 Μάη.

Με την εκτίμηση πως η μάχη της αξιολόγησης πέρα από την ανυπακοή με τη συλλογή υπογραφών χρειάζεται κεντρική συντονισμένη απεργιακή σύγκρουση διαρκείας για να κερδηθεί, αποφασίστηκαν τα εξής βήματα που προτείνονται σε όλες τις γενικές συνελεύσεις με στόχο να πραγματοποιηθούν το επόμενο 10ήμερο:

1. Οργάνωση της συμμετοχής στην πανυγειονομική 24ωρη απεργία στις 18 Ιούνη με συνελεύσεις, περιοδείες και περιφρουρήσεις στις πύλες των νοσοκομείων. Μαζικά κατεβάσματα στη διαδήλωση 12:00 στο υπουργείο υγείας με κάλεσμα μαχόμενων κλάδων (εργαζόμενοι ΕΡΤ, καθαρίστριες, διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί, διοικητικοί πανεπιστημίων, κλπ.) και κατάληξη της πορείας στο υπουργείο οικονομικών για τη στήριξη του πρωτοπόρου αγώνα των καθαριστριών.

2. Συμμετοχή στο κάλεσμα του συντονισμού ενάντια στις διαθεσιμότητες και τα κλεισίματα την Τρίτη 18:30μμ στο ΕΚΑ.

3. Οργάνωση τοπικών συντονισμών με άλλους κλάδους (σχολεία, δήμους) και τοπικούς φορείς ενάντια στα κλεισίματα δημόσιων δομών.

4. Συντονισμένες καθημερινές δράσεις από 25/6 έως 30/6 με συνελεύσεις συγκεντρώσεις στα προαύλια- στάσεις- καταλήψεις πρωτόκολου και διοικήσεων για να παρεμποδιστεί η αποστολή των ποσοστώσεων και να εξασφαλιστεί η συλλογή όλων των αξιολογόχαρτων από τα σωματεία.


5.  Να προχωρήσουμε σε νέο γύρο συνελεύσεων με κάλεσμα προς όλα τα σωματεία, αλλά και προς ΠΟΕΔΗΝ-ΟΕΝΓΕ και ΕΙΝΑΠ, να αποφασίσουν για νέα 48ωρη απεργία 1-2 Ιούλη με τη έναρξη της διαδικασίας της αξιολόγησης. Νέα συνάντηση του συντονιστικού τη μέρα της διαδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου