ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ – Α. ΦΛΕΜΙΓΚ - ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΚΟΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ – ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ ΚΑΙ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 ΚΑΙ ΩΡΑ 10ΠΜ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΩΝ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ:

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ! ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ.
ΟΧΙ ΣΤΙΣ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ» ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗ ΑΠΟΛΥΣΗ

Τα τελευταία χρόνια, στο Βόρειο τομέα,έχουν χαθεί πάνω από 500 κρεβάτια  νοσηλείαςέχουν μειωθεί κατ΄ έτος κατά 2.000 οι επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρείατων νοσοκομείων και έχει μπει λουκέτο στο νοσοκομείο Παπαδημητρίου. Υπάρχουν ειδικότητες γιατρών και εργαστήρια που πλέον λείπουν από την περιοχή μας. Τα νοσηλευτικά τμήματα και των τριών νοσοκομείων λειτουργούν με προσωπικό πολύ κάτω από το όριο ασφαλείας με μεγάλη επικινδυνότητα για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους. Πολίτες αναγκάζονται να πληρώνουν όλο και περισσότερα χαράτσια στα, κατά τα άλλα Δημόσια Νοσηλευτικά Ιδρύματα.
Το Αμαλία Φλέμινγκ, χάρη στον αγώνα των εργαζομένων στα Νοσοκομεία και του λαού της περιοχής αναγκάστηκαν να μην το κλείσουν, όπως είχαν σχεδιάσει. Το απαξίωσαν όμως και το συρρίκνωσαν. Με 300 εργαζόμενους λιγότερους και θαλάμους άδειους, υπολειτουργεί.
Κανένα Νοσοκομείο δεν περισσεύει.Για μας τους εργαζόμενους στο χώρο της Υγείας είναι ξεκάθαρο πως χωρίς τις κινητοποιήσεις μας και τη στήριξη του κόσμου, το Σισμανόγλειο θα ήταν σήμερα μικρότερο, το Φλέμινγκ κλειστό και το Π. Πεντέλης περισσότερο υποβαθμισμένο, με προοπτική το κλείσιμό του (κίνδυνος που συνεχίζει να υπάρχει). Ήδη το έχουν βάλει στο στόχαστρο και παρότι το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο στη περιοχή τοΠαίδων Πεντέληςαποφασίζουν το κλείσιμο των μαγειρείων και τη συγχώνευση τους στο Σισμανόγλειο, χωρίς να παίρνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες των διατροφικών αναγκών των παιδιατρικών ασθενών.
Όσον αφορά τις «αξιολογήσεις», η ψήφιση του Ν. 4250/14, επιβεβαιώνει την πρόθεση της συγκυβέρνησης να προχωρήσει σε ατομικούς μισθούς, κατάργηση υπηρεσιών, διαδικασίες κανιβαλισμού μεταξύ των συναδέλφων και μαζικές απολύσεις μέσω του νέου κύματος διαθεσιμοτήτων. Με όχημα το νέο σύστημα συγκριτικής  «αξιολόγησης»,δημιουργώντας καταλόγους με δεκάδες χιλιάδες δήθεν ακατάλληλους υπαλλήλους επιδιώκοντας να τους οδηγήσει στην απόλυση. Για το λόγο αυτό, οριοθετεί αυθαίρετα και εκ των προτέρων, το ποσοστό των υπαλλήλων που θα πρέπει υποχρεωτικά να κριθούν ως ανεπαρκείς στο 15% του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων.
                Οι αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των τριών Νοσοκομείων είναι οι εξής:
·      Συνέντευξη τύπου τη Τρίτη 24 Ιουνίου 2014 και ώρα 13μμ στο Νοσοκομείο Φλέμινγκ
·         Συγκέντρωση – Συζήτηση για τα προβλήματα στα νοσοκομεία της περιοχής τη Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014 και ώρα 19μμ. Θα ακολουθήσει Μουσική Εκδήλωση.
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου