ΠΕΜΠΤΗ 18 Μάρτη 2021. Κινητοποίηση για να μην απολυθεί ο πρόεδρος του σωματείου του Άγιου Σάββα

 Ο Σύλλογος εργαζομένων στο νοσοκομείο Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ, καλεί σε απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 18 Μαρτίου και τις ώρες 11-3 μμ με συγκέντρωση στο νοσοκομείο στις 12 το μεσημέρι πορεία στο Υπουργείο Υγείας και συγκέντρωση εκεί στις 1.30 μμ, ενάντια στην επικείμενη απόλυση του προέδρου του σωματείου, και μέλους του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ,  γιατρού  Κ. Καταραχιά.

 

Η Διοίκηση του νοσοκομείου και η 1η ΥΠΕ, εμμένουν στην απόφασή τους για την πρόωρη λήξη (που ισοδυναμεί με απόλυση) της σύμβασης του προέδρου του σωματείου μας και επικουρικού ιατρού Ακτινολόγου Κ. Καταραχιά.

 

Στις 7 Γενάρη που έληγε η ετήσια σύμβασή του, η Διοίκηση ενημέρωσε το Κ. Καταραχιά ότι η θητεία του δεν παρατείνεται σύμφωνα με την νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου έως τις 31 Οκτώβρη, όπως παρατάθηκε για όλους τους επικουρικούς Γιατρούς πανελλαδικά, αλλά παρατείνεται έως τον Μάρτη που ισχύει η τρίμηνη μετακίνηση του στο Σωτηρία με ξεκάθαρο στόχο να απολυθεί και να οδηγηθεί στην ανεργία!!!

 

Την Τρίτη 2 Μαρτίου στα πλαίσια απεργιακής κινητοποίησής το σωματείο είχα μαζική παρουσία στο Υπουργείο Υγείας όπου υποσχέθηκαν συνάντηση για το θέμα.  Μέχρι σήμερα όλοι από το υπουργείο είναι άφαντοι, όπως άφαντη είναι και η απάντηση του Υπουργού στα 3 κόμματα της Βουλής (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜΕΡΑ 25) που του έχουν καταθέσει αντίστοιχη επερώτηση στη βουλή για την επικείμενη απόλυση του προέδρου του σωματείου Κ Καταραχιά.

 

Είναι πρόκληση για όλο το εργατικό κίνημα η πεποίθηση της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας,  ότι μπορεί να απολύει από το ΕΣΥ γιατρό, και μάλιστα εν μέσω πανδημίας,  επειδή είναι πρόεδρος σωματείου και με την ιδιότητα αυτή υπερασπίστηκε την υγεία και το δίκιο των συναδέλφων του.

Μέχρι στιγμής πολλά πρωτoβαθμια σωματεία πήραν απόφαση συμμετοχής με στάση εργασίας στην κινητοποίηση. Ανάμεσα τους είναι:
Νοσοκομείο Γεννηματάς,  Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας, Νοσοκομείο Κρατικό Νίκαιας, Νοσοκομείο Δρομοκαΐτειο, Νοσοκομείο Αγία Όλγα, Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ, Νοσοκομείο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, Νοσοκομείο Ικαρίας, η Ε' και η Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας, οι 400 συμβασιούχοι ΟΕΑΔ των Νοσοκομείων, η συνέλευση των Γιατρών της Νίκαιας και των Γιατρών του Τζανείου
Τι επόμενες ημέρες περιμένουμε πολλές περισσότερες αποφάσεις από σωματεία και της Υγείας και ευρύτερα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου