23 ΦΛΕΒΑΡΗ Η ΥΓΕΙΑ ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ - ΑΠΕΡΓΙΑ στα Νοσοκομεία

 Το κίνημα στην υγεία, τις προηγούμενες βδομάδες, έδειξε τη δύναμη του και την θέλησή του να τσακίσει τις επιθέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Στις 28 Γενάρη βγήκαν μαζικά στις πύλες δεκάδων νοσοκομείων, οι εργαζόμενοι και διαδήλωσαν από τον Άγιο Σάββα, και την Κηφισίας μέχρι τη Νίκαια, στη μεγάλη πορεία που οργάνωσε το σωματείο του νοσοκομείου Νικαίας προς την 2η ΥΠΕ. Με αυτήν την δύναμη την Τετάρτη 3 Φλεβάρη, η ημέρα δράσης για την Πρωτοβάθμια Υγεία έγινε ένα ακόμη επιτυχημένο βήμα. Η απαίτηση για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού απλώθηκε πλέον σε κάθε μονάδα υγείας σε όλη τη χώρα, και αυτό είναι τεράστια δύναμη στη μάχη που δίνουμε.

Την Πέμπτη 4 Φλεβάρη, είχαμε την έκρηξη των εργαζόμενων του Αγίου Σάββα και δεκάδων συνδικάτων, αλληλεγγυών και συνδικαλιστών ενάντια στην προσπάθεια απόλυσης του προέδρου του σωματείου των εργαζόμενων του Άγιου Σάββα γιατρού Κ. Καταραχιά. Με αυτήν την ορμή, οργανώνουμε την απεργία στις 16 Φλεβάρη, για να είναι η μεγαλύτερη κινητοποίηση του κλάδου την εποχή της πανδημίας.

Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη μας έχει εξοργίσει. Οι παλινωδίες της στην διαχείριση του κορονοϊού μας φέρνουν μπροστά στο τρίτο κύμα της πανδημίας ξανά ανέτοιμους. Το μόνο που είχε να προσφέρει ο Kικίλιας και οι αγορασμένοι του «ειδικοί» ήταν ένα μπάχαλο από αλλεπάλληλα λοκντάουν, κλείσιμο-άνοιγμα της αγοράς με λογική αρπαχτής, άνοιγμα των σχολείων αλλά κλείσιμο των πανεπιστήμιων (;). Ο εμβολιασμός τελικά, με τους εκβιασμούς των πολυεθνικών και την ολιγωρία της κυβέρνησης, μέχρι τον Σεπτέμβρη θα αφορά μια μικρή μειοψηφία του πληθυσμού, την ώρα που όλοι γνωρίζουμε ότι το εμβόλιο είναι απαραίτητο αλλά όχι πανάκεια.

Αυτό που μπορεί να σταματήσει τις εκατόμβες νεκρών, είναι οι μαζικές προσλήψεις, η μονιμοποίηση των συμβασιούχων, η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, η πύκνωση των δρομολογίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι 15 μαθητές στις τάξεις αντί για τους 30, οι εξονυχιστικοί έλεγχοι στα εργοστάσια και στους χώρους δουλειάς, τα μαζικά τεστ και η ιχνηλάτηση. Αλλά η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σοβαρό σχεδιασμό για να σώσουν τις ζωές των εργατών από τον κορονοϊό.

Οι νεκροί από τον κορονοϊό στο δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου, και το τρίτο κύμα που έρχεται, δεν αφήνουν σε κανένα μας καμία πια αμφιβολία για το αν η κυβέρνηση τα κατάφερε. Οι διοικήσεις, διατάζουν γιατρούς εκτός ωραρίου να εμβολιάζουν, άσχετα με την ειδικότητα και την εκπαίδευση τους, τους μετακινούν για να μπαλώσουν τρύπες. Τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν αυξημένο φόρτο εργασίας γιατί η πλειοψηφία του πληθυσμού απομακρύνθηκε από αυτά όλο το προηγούμενο διάστημα. Η κυβέρνηση μετέτρεψε το ΕΣΥ σε σύστημα μίας νόσου, και έκλεισε τον κόσμο σπίτι του με μια τυφλή και άχρηστη καραντίνα, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η νοσηρότητα του πληθυσμού με γνωστές και χρόνιες παθήσεις. Και ταυτόχρονα σκάνδαλα με τον εμβολιασμό καραβανάδων, μπάτσων, υπουργών, μεγαλοδημοσιογράφων του ΣΚΑΙ που κλέβουν την σειρά των υγειονομικών. Σκάνδαλο με τον Μητσοτάκη να γράφει στα παλιά του τα παπούτσια την Καραντίνα στην Ικαρία.

Η κυβέρνηση πια δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από το «πρωτόγνωρο» της πανδημίας και τον «αιφνιδιασμό» των πρώτων μηνών. Έναν ολόκληρο χρόνο είχε να πάρει σοβαρά μέτρα αλλά το κριτήριο της ήταν ταξικά μεροληπτικό, καθαρά οικονομικό και όχι υγειονομικό. Για αυτό διαλέγει να επιτίθεται στο συνδικαλισμό των Νοσοκομείων, με διώξεις στον Κ. Καταραχιά πρόεδρο του Άγιου Σάββα που θέλουν να τον απολύσουν, μέχρι την πρόεδρο της ΕΝΙΘ, την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ. Για να κρύψει τις δολοφονικές της ευθύνες.

Όλον αυτό το χρόνο όμως οι υγειονομικοί δώσαμε σκληρές απεργιακές μάχες, κερδίσαμε κάποια αιτήματα μέσα από την συλλογική μας πάλη, στριμώξαμε τους υπουργούς υγείας και τον Μητσοτάκη, ξεσηκώσαμε και άλλα κομμάτια εργαζομένων να μας συμπαρασταθούν αλλά και να διεκδικήσουν στο δρόμο τα δικά τους αιτήματα. Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε.

Το απεργιακό πρόγραμμα που υιοθέτησε η ΠΟΕΔΗΝ κάτω από την πίεση του κόσμου που παλεύει στα νοσοκομεία και τις δομές υγείας, πρέπει να πετύχει. Η οργή των υγειονομικών πρέπει να γίνει απεργιακό ποτάμι, τέτοιο που στις 16 Φλεβάρη να δώσει τεράστιο χαστούκι στα λαμόγια αυτής της δολοφονικής κυβέρνησης.

Με επιτροπές αγώνα να ξεσηκώσουμε τους συναδέλφους και τα σωματεία μας. Με συνελεύσεις γιατρών μαζί με τους νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό μπορούμε να ξεσκεπάσουμε τα ψέματα και τις μεθοδεύσεις των διοικήσεων και της κυβέρνησης. Έχει έρθει η ώρα να πάρουμε τον έλεγχο και τις αποφάσεις για την λειτουργία των τμημάτων και των νοσοκομείων μας εμείς στα χέρια μας!

Οργανώνουμε τα νοσοκομεία μας, για την πανυγειονομική απεργία στις 23 Φλεβάρη (από αναβολή) αλλά και για την πανεργατική απεργιακή 8 Μάρτη. Όλοι Μαζί. Εργάτες της Υγείας, εκπαιδευτικοί, εργάτες της Τέχνης, του επισιτισμού, όλου του δημόσιου και ιδιωτικού τομέας να διεκδικήσουμε ότι δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση των (εκ)βιαστών να διαλύσει τις ζωές αντρών και γυναικών με την δολοφονική της πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου