ΠΕΜΠΤΗ 1/3/18 - ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΣτΕ



ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ, ΠΕΜΠΤΗ 1/3/18 - ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ (11.30 πμ - 3 μμ), ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΣτΕ, 12.30 μμ. (Πανεπιστημίου 47-49)
ΔΩΣΤΕ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ!
ΑΥΞΗΣΕΙΣ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ - ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ

Συναδέλφισσες -οι,
            Βρισκόμαστε μπροστά σε έναν νέο κύκλο αντιπαράθεσης και σύγκρουσης με την κυβέρνηση και τους δανειστές. Οι μάχες που θαρρετά ανοίξαμε και παίξαμε κομβικό ρόλο, το αίτημα δηλαδή των μαζικών προσλήψεων, αλλά και της μονιμοποίησης των συμβασιούχων στην υγεία, ξαναμπαίνουν ορμητικά στην ημερήσια διάταξη και αυτή τη φορά όχι μόνο από τους υγειονομικούς.
            Οι απολύσεις των επικουρικών γιατρών, μετά την παλινωδία της απληρωσιάς τους στις γιορτές, είναι προ των πυλών, ενώ ολοένα και πιο πολλοί συνάδελφοι συμβασιούχοι (ΟΑΕΔ, επικουρικοί νοσηλευτές, τραυματιοφορείς κ.α.) νιώθουν ότι η παράταση - ανάσα που πήραν μετά την επιτυχημένη, νικηφόρα κινητοποίηση στις 29 Νοέμβρη 2017 δεν είναι καθόλου δεδομένο ότι θα συνεχιστεί μετά το τέλος του 2018... Είναι προκλητικό να ακούς ότι δεν υπάρχουν λεφτά για να δουλεύουμε με μόνιμη και σταθερή εργασία, την ώρα που στο σκάνδαλο Novartis τα δις ευρώ πέφταν βροχή στις τσέπες των φαρμακοβιομήχανων, αλλά και μερικά εκατομμύρια από αυτά σε μίζες κρατικών στελεχών. Το σκάνδαλο Novartis απλά μας εξοργίζει και επιβεβαιώνει τις στυγνές και ταξικές επιλογές ενός συστήματος σε κρίση.
            Την ίδια στιγμή μπαίνουμε στον μήνα Μάρτιο που θα σημάνει για την κυβέρνηση (έτσι τουλάχιστον νομίζει) την απόλυση χιλιάδων συμβασιούχων της καθαριότητας στους Δήμους, ενώ σε κινητοποιήσεις για μόνιμες προσλήψεις βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί, αλλά και οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς και οι σπουδαστές των ΤΕΙ ενάντια στον νέο Πολάκη που ακούει στο όνομα Γαβρόγλου.
            Σε αυτό το πλαίσιο οι νοσοκομειακοί γιατροί περνούν σε κινητοποίηση την Πέμπτη 1 Μάρτη 2018, με στάση εργασίας 11.30 πμ - 3 μμ, ζητώντας από το ΣτΕ να εκδώσει επιτέλους την απόφαση της εκδίκασης της προσφυγής της ΟΕΝΓΕ με αίτημα την αναίρεση των αυθαίρετων μισθολογικών περικοπών που έγιναν από το 2012 και την επιστροφή των κλεμμένων. Είναι προκλητικό το ΣτΕ να "τρέχει" τα ειδικά μισθολόγια των ένστολων και των δικαστικών και να αδιαφορεί για τους νοσοκομειακούς γιατρούς, όπως επίσης προκλητικό είναι διάφοροι θρασύτατοι πάρεδροι την μία να κρατούν απλήρωτους τους επικουρικούς γιατρούς και την άλλη να απειλούν για τη μη πληρωμή των εφημεριών μας στο όνομα της ανεφάρμοστης και γελοίας αλλαγής του τρόπου εφημέρευσης. Όπως προκλητικό είναι οι προσλήψεις μόνιμων γιατρών να γίνονται με το σταγονόμετρο, όταν έχουμε γονατίσει στη δουλειά κακοπληρωμένοι, χωρίς κανονικές άδειες και ρεπό.
            Η δημοσίευση της απόφασης δύο μέρες πριν την στάση εργασίας και την παράσταση διαμαρτυρίας, που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία απαιτώντας να εκδοθεί επιτέλους η πολυαναμενόμενη απόφαση, κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Επιβεβαιώνεται ότι με τους αγώνες μας μπορούμε να επιβάλλουμε το δίκιο μας και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Δεν κάνουμε βήμα πίσω. Απαιτούμε την ανάκτηση των μισθολογικών μας απωλειών και την επαναφορά των μισθών μας και των συντάξεων, στα επίπεδα πριν από όλες τις μνημονιακές περικοπές.
            Και δεν περιοριζόμαστε μόνο στο δίκαιο αίτημα για επιστροφή των κλεμμένων. Με πρωτοβουλία της ΟΕΝΓΕ, της ΕΙΝΑΠ και σωματείων νοσοκομείων έχει αποφασιστεί νέα κινητοποίηση στα μέσα Μάρτη ενάντια στη απόλυση των επικουρικών γιατρών και πάσης φύσης συμβασιούχων, με αίτημα την μονιμοποίηση όλων. Παλεύουμε αυτή η μέρα να γίνει πετυχημένο βήμα για απεργιακή συνέχεια και κλιμάκωση, σε συντονισμό με τα υπόλοιπα κομμάτια των εργαζομένων που βρίσκονται σε αγώνα.
Συνέλευση ΤΕΤΑΡΤΗ 7/3/18 6:30 μμ αμφιθ. ΑΓ. ΣΑΒΒΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου