ΤΕΤΑΡΤΗ 12/7/17 ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 10 πμ - 3 μμ (για τη Αττική) 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΕΔΗΝ (για την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ) 5ΩΡΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10 πμ Υπουργείο Υγείας Για το προσωπικό με ελαστικές μορφές απασχόλησης - επέκταση και στο μόνιμο προσωπικό με απόφαση των πρωτοβάθμιων Σωματείων

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΜΟΝΙΜΩΝ & ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Αγώνας για μόνιμη και σταθερή εργασία
ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

            Στις 12 Ιούλη την σκυτάλη των κινητοποιήσεων από τους δήμους για μόνιμη και σταθερή δουλειά παίρνουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία. Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί σε 24ωρη πανελλαδική απεργία τους συμβασιούχους και ελαστικά εργαζόμενους στα νοσοκομεία της περιφέρειας και σε 5ωρη στάση εργασίας στα νοσοκομεία της Αττικής και σε συγκέντρωση 10 πμ  έξω από το Υπουργείο Υγείας. Καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία να επεκτείνουν αν θέλουν (?) και για το μόνιμο προσωπικό την απεργιακή κινητοποίηση.
            Τα νοσοκομεία είναι γεμάτα από εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων στις υπηρεσίες στήριξης (συμβάσεις εργασίας, επικουρικοί, συμβάσεις έργου, εργολαβικοί εργαζόμενοι). Πολλοί από αυτούς τους εργαζόμενους παραμένουν επί πολλούς μήνες απλήρωτοι.
            Χωρίς αυτούς τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες δεν βγαίνει η δουλειά στα νοσοκομεία, δεν υπάρχει λειτουργία του ΕΣΥ. Ο αγώνας είναι κοινός και είναι κομμάτι της πάλης για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία. Πολύ σωστή η απόφαση της ΠΟΕΔΗΝ για την κινητοποίηση με αίτημα για μονιμοποίηση όλων, είναι λάθος όμως που δεν αποφάσισε απεργία για όλους και το αφήνει στην καλή διάθεση  των  πρωτοβάθμιων σωματείων. 
            Οι μάχες για μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι ξεκινημένες καιρό τώρα μέσα στα νοσοκομεία. Μόνιμοι, συμβασιούχοι και εργολαβικοί εργαζόμενοι σε μια σειρά πρωτοβάθμια σωματεία, όπως το Άγιος Σάββας, έχουν βρεθεί να διαδηλώνουν ενωμένοι ξανά και ξανά έξω από το Υπουργείο Υγείας, να κάνουν καταλήψεις στο γραφείο του διοικητή του νοσοκομείου και να συντονίζονται με άλλα νοσοκομεία όπως το Αττικό, ο Ευαγγελισμός και το Δρομοκαΐτειο. Στις 14 Ιουνίου βρεθήκαμε ξανά έξω από το Υπουργείο Υγείας, μόνιμοι γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί, μαζί με τους επικουρικούς και τις εργολαβικές καθαρίστριες για να κερδίσουμε την μονιμοποίηση του προσωπικού.
            Και ο αγώνας των εργαζομένων στους δήμους, που στρίμωξε σκληρά την κυβέρνηση, αυτόν το δρόμο έδειξε, μόνιμοι και συμβασιούχοι μαζί στην απεργία και στις καταλήψεις. Καλούμε κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο να αποφασίσει απεργία και συμμετοχή στην κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ στις 12 Ιούλη. Να συγκροτήσουμε κοινές απεργιακές επιτροπές αγώνα μόνιμων - συμβασιούχων - εργολαβικών εργαζόμενων, για να οργανώσουμε την επιτυχία της απεργίας με συνελεύσεις - συζητήσεις - περιοδείες. Να κατέβουμε μαζικά και συλλογικά με τα πανώ των σωματείων μας στην συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας.
            Μπορούμε να πιάσουμε την σκυτάλη του αγώνα και να ξεσηκώσουμε όλους σε ένα κοινό αγώνα σε όλο το δημόσιο. Η απεργία των εργαζόμενων στους δήμους το έδειξε ξεκάθαρα. Έδωσε έμπνευση και αυτοπεποίθηση να βγούνε και άλλα κομμάτια εργαζομένων. Στις 6 Ιούλη απεργούν και διαδηλώνουν πανελλαδικά στην Αθήνα οι εργαζόμενοι στο “Βοήθεια στο σπίτι”. Εμείς στα νοσοκομεία στις 12 Ιούλη. Δήμοι - Νοσοκομεία - Σχολεία αν συντονιστούμε είμαστε μια δύναμη, που μπορεί να αναγκάσει κυβέρνηση και δανειστές σε άτακτη υποχώρηση, να σπάσουμε το μνημονιακό εμπάργκο στις προσλήψεις και να κερδίσουμε μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους και για όλες.

Για αυτή την προοπτική παλεύουν οι δυνάμεις που στηρίζουν το “Συντονιστικό Νοσοκομείων” και το “Συντονισμό ενάντια στα μνημόνια” Ελάτε να την οργανώσουμε μαζί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου