8 ΜΑΗ - ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ (συγκέντρωση 11 πμ Χαυτεία)



ΟΧΙ άλλη αναμονή - κηρύξτε την 48ωρη απεργία, ανεξάρτητα από τους κοινοβουλευτικούς χειρισμούς της κυβέρνησης
Απεργιακή κλιμάκωση
για να μην περάσουν τα νέα μέτρα
Την Κυριακή 8 Μάη διαδηλώνουμε πανελλαδικά, τιμάμε τους αγώνες της τάξης μας με την εργατική πρωτομαγιά, στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων στο εμπόριο ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και, πάνω από όλα, διαδηλώνουμε για να ανοίξουμε δυναμικά το απεργιακό μέτωπο ενάντια στο ασφαλιστικό, το φορολογικό και το νέο μνημόνιο, που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους δανειστές.
Οι εργαζόμενοι στην υγεία μαζί με όλο το εργατικό κίνημα βρισκόμαστε μπροστά σε έναν νέο μεγάλο γύρο σύγκρουσης για να μην περάσουν οι διαρκείς μνημονιακές περικοπές και ταυτόχρονα να ανοίξουμε το δρόμο για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και λεφτά για να λειτουργήσει το δημόσιο νοσοκομείο, προσφέροντας πραγματικά δωρεάν περίθαλψη σε όλο τον κόσμο.
·       Να ανοίξουν οι δομές υγείας, που έκλεισαν οι Γεωργιάδηδες και οι Λοβέρδοι, (Πατησίων, Πολυκλινική, ΙΚΑ.)!
·       Να σταματήσουμε την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ από τη πίσω πόρτα, όπως με το καθεστώς λειτουργίας ΑΕ του νοσοκομείου Σαντορίνης αλλά και με το αίσχος των ιδιωτικών συνεργείων. Να διεκδικήσουμε μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας για όλο το κόσμο που δουλεύει στα νοσοκομεία!
·       να καταργηθεί η ΕΣΑΝ!
·       να ξηλώσουμε τα ρατσιστικά μνημόνια και τις αντιδραστικές συμφωνίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση, για ανθρώπινη υποδοχή των προσφύγων με μόνιμα μέτρα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, ενισχύοντας με χρηματοδότηση και με προσωπικό τις δημόσιες υποδομές της υγείας - περίθαλψης - πρόνοιας. Για ανοιχτά νοσοκομεία και δωρεάν περίθαλψη σε όλους και όλες, άνεργους, ανασφάλιστους και πάνω από όλα μετανάστες και πρόσφυγες με ή χωρίς χαρτιά!
Οι αγώνες μας μπορούν να κερδίσουν. Το εργατικό κίνημα με τις πανεργατικές του, αλλά και όλες τις επιμέρους απεργιακές μάχες, με το ξεσηκωμό μαζί του αγροτών και ελευθεροεπαγγελματιών έχει οδηγήσει τη κυβέρνηση σε απανωτές αναβολές για την ψήφιση όλων των μέτρων του 3ου μνημονίου. Κορυφαία στιγμή της δυναμικής και της αυτοπεποίθησης του εργατικού κινήματος ήταν η πανεργατική τις 4ης Φλεβάρη.
Αυτή τη δυναμική προσπαθούν να βάλουν στην κατάψυξη οι γραφειοκρατικές ηγεσίες εδώ και μήνες. Από τη δυναμική του «να μην φτάσει ούτε στην κατάθεση των μέτρων για το ασφαλιστικό», που ξεκινούσαν όλοι διακηρυκτικά πριν μερικούς μήνες, φτάσαμε στη συμφωνία όλων σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για 48ωρη πανεργατική τις μέρες κατάθεσής του. Μια απεργία που την σέρνουν όλοι κυνηγώντας την ουρά της κυβέρνησης, που κυνηγάει την ουρά των δανειστών και πάει λέγοντας... Αυτή η κοροϊδία χρειάζεται να σταματήσει!
Απαιτούμε απεργιακή απόφαση και κλιμάκωση, αρχικά από τις ομοσπονδίες μας στην υγεία. Έτσι κι αλλιώς η ΠΟΕΔΗΝ είχε στις αποφάσεις της, απεργιακή κινητοποίηση την βδομάδα 17 με 22 Απριλίου, που εξαφανίστηκε ... περιμένοντας την 48ωρη φάντασμα. Αυτό απαιτούμε και από όλες τις συνδικαλιστικές ηγεσίες στην ΑΔΕΔΥ, και ιδιαίτερα αυτές που σηκώνουν τα ταξικά λάβαρα, να σταματήσουν την αναμονή και να προσδιορίσουν την 48ωρη απεργία ανεξάρτητα από την κατάθεση του ασφαλιστικού στην ολομέλεια της βουλής: Παλεύουμε για να μην περάσει και αυτό σημαίνει απεργιακό αγώνα διαρκείας.
Κάθε εργαζόμενος και κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο χρειάζεται να πάρει στα χέρια του αυτή την μάχη, να διεκδικήσουμε γενικές συνελεύσεις που να πάρουν απόφαση για 48ωρη απεργία. Να συγκροτηθούν απεργιακές επιτροπές και επιτροπές αγώνα, που να πάρουν στα χέρια τους την ενημέρωση και την οργάνωση της απεργίας.
Γι' αυτό στις 8 Μάη με αφορμή την πρωτομαγιάτικη απεργία, συμμετέχουμε μαζικά και διαδηλώνουμε ενάντια στα μνημόνια. Να πλημμυρίσουμε τους δρόμους στέλνοντας μήνυμα σε κυβέρνηση και δανειστές, ότι δεν θα περάσουν τα μνημονιακά μέτρα. Η επιτυχία των κινητοποιήσεων στις 8 Απρίλη μπορεί να βάλει τη πίεση να ανοίξουν απεργιακές πρωτοβουλίες κλιμάκωσης από τα κάτω, δείχνοντας ταυτόχρονα στις συνδικαλιστικές ηγεσίες ότι η δυναμική της αντίστασης είναι εδώ και απαιτεί απεργιακή κλιμάκωση μέχρι την νίκη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου