ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΑΠΛΗΡΩΤΑ, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ



Οι αγώνες μας είναι η μόνη εγγύηση ενάντια σε εκβιασμούς και συμβιβασμούς. Η επιτυχία της απεργίας και της μαζικής απεργιακής συγκέντρωσης στις 20 Μάη, αλλά και η νίκη των επισχέσεων για τα απλήρωτα στους γιατρούς, στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα στη κυβέρνηση, πως ο αγώνας για να σπάσουν οι μνημονιακοί προϋπολογισμοί των ΣαμαροΒενιζέλων στο χώρο της υγείας, όχι μόνο δεν σταματάει αλλά συνεχίζει και κλιμακώνεται.
Την σκυτάλη παίρνουν τα πρωτοβάθμια σωματεία, που με γενικές συνελεύσεις προχωρούν σε κινητοποιήσεις, με στάσεις εργασίας, συγκεντρώσεις, καταλήψεις (όπως στο ΨΝΑ όπου διώξανε τον μνημονιακό διοικητή), επισχέσεις εργασίας για τα απλήρωτα από μια σειρά νοσοκομεία και πάνω από όλα προσπάθεια για κοινό απεργιακό ραντεβού με αποφάσεις πρωτοβάθμιων σωματείων στις 23 Ιούνη στο υπ. υγείας. Το νέο απεργιακό ραντεβού στο Υπουργείο Υγείας χρειάζεται να απλωθεί από τα κάτω σε όλα τα νοσοκομεία.
Ταυτόχρονα από όλες τις συνελεύσεις διεκδικούμε από τις ομοσπονδίες μας στην υγεία ΠΟΕΔΗΝ ΟΕΝΓΕ να καλύψουν αυτές τις αποφάσεις και να κλιμακώσουν με νέα πανελλαδική 24ωρη απεργία στις 23 Ιούνη, για να κερδίσουμε τα απλήρωτα αλλά πάνω από όλα χρηματοδότηση και μαζικές προσλήψεις για τα νοσοκομεία.
Είναι όσο ποτέ ξεκάθαρο, ότι την στιγμή που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να χαραμίσει όλες τις προσδοκίες του κόσμου, υπογράφοντας μία νέα συμφωνία που διαγράφει τις υποσχέσεις της, αντί να διαγράψει το χρέος και αναζητεί σε βάρος της υγείας πρωτογενή πλεονάσματα, από τα ελάχιστα αποθεματικά των νοσοκομείων, αντί να ξηλώνει τους μηχανισμούς λιτότητας, ο δρόμος του αγώνα αποτελεί τη μόνη εξασφάλιση για τους εργαζόμενους και τις διεκδικήσεις τους.
Δεν ξεχνάμε ότι το υγειονομικό κίνημα έχει δώσει σκληρούς και επίμονους αγώνες για να αποκρούσει όλες τις επιθέσεις των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων και για να ξεφορτωθεί τους ΣαμαροΒενιζέλους. Αυτή την δυναμική δε πρόκειται να την παροπλίσει στο όνομα του οποιουδήποτε ''έντιμου'' συμβιβασμού, που βάζει τις διεκδικήσεις του στην ίδια ζυγαριά με αυτή της αποπληρωμής των τραπεζιτών.
Συνεχίζουμε αγωνιστικά και απεργιακά ενάντια σε παλιά και νέα μνημόνια.

Καλούμε :

1.    Σε οργάνωση γενικών συνελεύσεων για να αποτιμηθεί η προηγούμενη απεργιακή δράση και να αποφασιστεί η απεργιακή συνέχεια, με πρόταση, όπως καλούν πρωτοβάθμια σωματεία, για απεργιακή κινητοποίηση στις 23 Ιούνη

2.       Διεκδικούμε από ΠΟΕΔΗΝ-ΟΕΝΓΕ άμεσα κήρυξη πανελλαδικά πανυγειονομικής απεργίας για τις 23 Ιουνίου

3.       Στην συγκρότηση ενεργοποίηση των επιτροπών αγώνα για την οργάνωση από τα κάτω, με εξορμήσεις, περιοδείες, συνελεύσεις και περιφρούρηση ενάντια στην απεργοσπασία.

4.       Σάββατο 13 Ιούνη στην διαδήλωση Athens Pride στην πλ. Κλαυθμώνος στις 7μμ, επειδή δεν είμαστε αδιάφοροι στην καταπίεση, το ρατσισμό και το σεξισμό και επειδή η διάσπαση με βάση το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, (όπως και με το χρώμα του δέρματος, τη θρησκεία, την εθνικότητα) είναι ρατσιστικό όπλο στα χέρια του συστήματος

5.       Διεκδικούμε από την ΑΔΕΔΥ συλλαλητήριο στις 19 Ιούνη ενάντια στην συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών και στο νέο μνημόνιο, αλλά και πανεργατική απεργία ενάντια σε οποιαδήποτε νέα συμφωνία – μνημόνιο.

6.      Δευτέρα 22 Ιούνη στην αντιφασιστική κινητοποίηση στις φυλακές Κορυδαλλού 8:00 πμ για να καταδικαστούν οι ναζιστές δολοφόνοι της χρυσής αυγής

7.       Δευτέρα 29 Ιούνη νέα ανοιχτή συνέλευση 6:30μμ στο αμφιθέατρο του Αγ. Σάββα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου