ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ      
                                                              Χαϊδάρι 18/5/2015
Το σωματείο εργαζομένων του ΑΤΤΙΚΟΥ Νοσοκομείου συγχαίρει τους δύο διοικητές των Α΄ και Β΄ ΔΥΠΕ (κκ Παπαδόπουλο και Καρβούνη) για την ετοιμότητα που έχουν δείξει σε σχέση με τις ελλείψεις προσωπικού στο νοσοκομείο μας.
Δεν έχουν ορκιστεί καλά-καλά στα νέα τους καθήκοντα και ήδη έχουν αποσπάσει σε θέσεις γραμματέα και άλλες «αναντικατάστατες» διοικητικές θέσεις στις έδρες των υγειονομικών περιφερειών, τρείς μόνιμους υπαλλήλους του ΑΤΤΙΚΟΥ (οι δύο εκ των οποίων μάλιστα είναι νοσηλευτές). Σε συνεννόηση και με την ανοχή της Διοίκησης του νοσοκομείου. Και πληροφορούμαστε ότι θα υπάρχει και συνέχεια (περιμένουν κι άλλοι στη σειρά).
Ενώ δεν έχει προσληφτεί ούτε μισός εργαζόμενος στο ΑΤΤΙΚΟ – και προφανώς σε κανένα άλλο δημόσιο νοσοκομείο – παρά τις διαρκείς (πάνω από 15 φορές) εξαγγελίες για προσλήψεις, οι μετατάξεις και οι αποσπάσεις ρουσφετολογικού τύπου καλά κρατούν.
Τη στιγμή που το προσωπικό στα νοσοκομεία έχει γονατίσει, ρεπό και κανονικές άδειες δεν χορηγούνται, οι υπερωρίες και τα νυχτερινά παραμένουν απλήρωτα, αποσπάται διαρκώς σε αλλότρια καθήκοντα «για να βγουν οι δουλειές», οι θέσεις βολέματος για τους ημέτερους πάντα υπάρχουν.
Όταν τα ίδια τα υπηρεσιακά συμβούλια, με κεντρική προφανώς γραμμή, αρνούνται να ικανοποιήσουν δίκαια αιτήματα εργαζομένων για μετάθεση στην επαρχία (για οικονομικούς και οικογενειακούς λόγους) ή για μετάταξη σε άλλη υπηρεσία στα νοσοκομεία με βάση τα προσόντα και τις σπουδές τους.
Δεν ξέρουμε αν το υπουργείο έχει γνώση για όλα αυτά. Προφανώς και έχει. Κι αν όχι τους ενημερώνουμε εμείς (με στοιχεία και ημερομηνίες). Φοβούμαστε ότι και αυτή η κυβέρνηση ακολουθεί την πεπατημένη και αναπαράγει όλη την παθογένεια και τις αδικίες στο δημόσιο τομέα. Με νόμους που μετατρέπουν τις οργανικές θέσεις σε προσωποπαγείς (όταν δεν τις καταργούν), με διατήρηση των γραφειοκρατικών δομών τύπου ΔΥΠΕ σε βάρος των αναγκών των μάχιμων νοσοκομείων, με αποσπάσεις ημέτερων σε βουλευτικά, περιφερειακά και υπουργικά γραφεία. Με την άρνηση του Υπ. Υγείας, ως τώρα, (και ήδη έχουν περάσει 4 μήνες χωρίς να υπάρχει ούτε καν χρονοδιάγραμμα) να ανοίξει τα νοσοκομεία και τα ΠΕΔΥ, που έκλεισε η προηγούμενη άθλια μνημονιακή κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Με την επαναφορά της «αξιολόγησης» και της ποσόστωσης με νέο τρόπο (όπως κι αν την παρουσιάσουν).
Συνάδελφοι δεν έχουμε άλλο δρόμο από το δρόμο του αγώνα. Για τα μόνιμα και δίκαια αιτήματά μας. Και να έχουν καλά στο μυαλό του όλοι. Μην μας θεωρούν κορόιδα. Το δούλεμα έχει κοντά ποδάρια. Δεν υπάρχουν «αριστερές» και «δεξιές» περικοπές, ούτε «δεξιά» και «αριστερά» ρουσφέτια. Οι ανάγκες μας δεν είναι διαπραγματεύσιμες. Ή το κίνημα θα αποτρέψει μια νέα συμφωνία-μνημόνιο και θα καταργήσει το ληστρικό χρέος και τη δημοσιονομική φυλακή ΕΕ-ΔΝΤ ή η μαυρίλα στη ζωή μας θα συνεχιστεί.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 20 ΜΑΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ.


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου