ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ
ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΛΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΤΩΡΑ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
 ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

H κυβέρνηση αρπάζει τα αποθεματικά των νοσοκομείων για να πληρώσει τις δόσεις προς το ΔΝΤ και αφήνει απλήρωτες τις εφημερίες και τις υπερωρίες στους γιατρούς και τους υπόλοιπους εργαζόμενους στα νοσοκομεία.
Την ώρα που νοσοκομεία, κλινικές και τμήματα κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο και οι περικοπές μαζί με την έλλειψη προσωπικού διαλύουν την αναγκαία λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων, πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ έχουν αφαιρεθεί τον τελευταίο μήνα απο τα νοσοκομεία, 150 εκατομμύρια ευρώ κατασχέθηκαν από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας, ενώ στις 24/3 πήρανε αποθεματικό που ξεπερνούσε τα 50 εκατομμύρια και που προοριζόταν για την πληρωμή καθυστερούμενων οφειλών για τους γιατρούς για να ξεχρεώσουν το ΔΝΤ.

Στο νοσοκομείο της Νίκαιας οι γιατροί απάντησαν με επίσχεση εργασίας ενάντια στην απληρωσιά και την κοροϊδία απο το Υπ. Υγείας και καλούν σε στήριξη και άπλωμα του αγώνα τους.

Ξεφορτωθήκαμε τους Σαμαροβενιζέλους για να μην συνεχιστούν οι μνημονιακές πολιτικές,  δεν θα αφήσουμε να συνεχιστεί η διάλυση των δημόσιων νοσοκομείων.

Με τους αγώνες μας να διεκδικήσουμε πληρωμή των δεδουλευμένων, λεφτά και προσλήψεις για την δημόσια υγεία. Δίπλα στους γιατρούς της Νίκαιας το ίδιο κάνει με στάση εργασίας στις 2/4 το Αττικό ενάντια στα ράτζα και την έλλειψη προσωπικού.
Το ίδιο διεκδίκησαν οι εργαζόμενοι απο τον Αγ. Σάββα, τον Γεννηματά και άλλα πρωτοβάθμια σωματεία με την στάση εργασίας και την κινητοποίηση στις 11/3 στο Υπ. Υγείας και προχωρούν με συνελευσεις για να δώσουν συνέχεια.

Ο αγώνας ενάντια στα απλήρωτα που ανοίξανε οι γιατροί της Νίκαιας χρειάζεται να στηριχθεί και να απλωθεί παντού σε όλα τα νοσοκομεία, να προχωρήσουμε άμεσα σε γύρο συνελεύσεων  για να αποφασίσουμε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Να απαιτήσουμε στην σύσκεψη των πρωτοβάθμιων σωματείων, που καλεί η ΠΟΕΔΗΝ στις 2/4 στο Νοβοτέλ να βγεί απόφαση για πανελλαδική πανυγειονομική απεργιακή κινητοποίηση

Συνάδελφοι/σες χρειάζεται να ξαναπιάσουμε το νήμα των αγώνων μας, για να σταματήσουμε την καταστροφή, να κερδίσουμε με τους αγώνες μας λεφτά για τα απλήρωτα, χρηματοδότηση για την υγεία και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλίσουμε  ότι θα γίνουν πράξη οι διεκδικήσεις μας απέναντι σε όλους αυτούς που θέλουν να συνεχιστούν τα μνημόνια και η λιτότητα.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ  - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου