ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

Την Τετάρτη 4/2 το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων, Επιτροπών Αγώνα και εργαζομένων Νοσοκομείων Αττικής πραγματοποίησε την πρώτη του συνεδρίαση για το 2015. Όλοι οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες που πήραν το λόγο, αφού χαιρέτησαν το μαύρισμα της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και των συνεργατών τους ΔΗΜΑΡ - ΛΑΟΣ, ξεκαθάρισαν ότι αυτό ήταν το αποτέλεσμα των αγώνων μας τα τελευταία χρόνια αλλά και της κλιμάκωσης της βάρβαρης πολιτικής των μνημονίων. Αγώνων απεργιακών και συγκρουσιακών, που συμμετείχαν και οι υγειονομικοί και από κοντά το Συντονιστικό με τον πρωτοπόρο ρόλο που έπαιξε .
Την ώρα που η νέα κυβέρνηση, με κύριο κορμό της το ΣΥΡΙΖΑ, έχει υποσχεθεί μια σειρά μέτρα προς την κατεύθυνση της αναστροφής της διάλυσης της υγείας από τα μνημόνια, με άγνωστο το πότε και αν θα εφαρμοστούν, δεν υπάρχει χρόνος για αναμονή και ανακωχή, ήταν ο τόνος όλων των παρεμβάσεων. Τα νοσοκομεία έχουν ρημάξει και μαζί τους το προσωπικό και οι ασθενείς πληρώνουν τα σπασμένα της Τρόικας και των πολιτικών ΝΔ –ΠΑΣΟΚ…
Χρειάζεται άμεσα το υγειονομικό κίνημα να ξαναβγεί σε κινητοποιήσεις και να πάρει πρωτοβουλίες. Οι άξονες που πρέπει να κινηθούμε είναι τα αιτήματα που είχαμε το προηγούμενο διάστημα και φυσικά παραμένουν επίκαιρα:
- Γενναία χρηματοδότηση της υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό για πραγματική δημόσια δωρεάν υγεία περίθαλψη και πρόνοια – κατάργηση της ΕΣΑΝ ΑΕ. 
- Μαζικές προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.
- Αυξήσεις στους μισθούς.
- Να ανοίξουν τώρα όλα τα κλειστά νοσοκομεία ( Γενικό Πατησίων, Λοιμωδών, Πολυκλινική κ.α.), καθώς και οι δομές του ΙΚΑ- ΕΟΠΥΥ και να επιστρέψουν σε αυτά όλοι οι συνάδελφοι που «μετακινήθηκαν» μπαλώνοντας τρύπες αλλού.
- Να φύγουν τώρα τα ιδιωτικά συνεργεία και οι εταιρίες από τα νοσοκομεία και ταυτόχρονα μόνιμο προσωπικό να καλύψει το έργο στην καθαριότητα, τη σίτιση κτλ.
- Να μην επιτρέψουμε καμία νέα αξιολόγηση πάνω στις πλάτες των ξεζουμισμένων και κακοπληρωμένων εργαζομένων στην υγεία.
- Δημόσια δωρεάν υγεία και φάρμακο για όλους, για κάθε μετανάστη και ανασφάλιστο και κατάργηση των χαρατσιών ( 5 ευρώ, 1 ευρώ ) τώρα.
- Δυνατά συνδικάτα, γενικές συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα σε κάθε νοσοκομείο.
- Σαν πρώτος σταθμός σε αυτή τη νέα φάση που βρισκόμαστε ορίστηκε η συμμετοχή του Συντονιστικού αλλά και κάλεσμα στα πρωτοβάθμια σωματεία των νοσοκομείων να στηρίξουν και να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που καλεί η ΠΟΣΠΕΡΤ για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ: Τετάρτη 11/2 έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή 5:30μμ.
- Συμμετέχουμε επίσης με αυτό το πλαίσιο και παρεμβάσεις στο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ στις 9-10-11/2, για να αποφασίσει ενωτικά το υγειονομικό κίνημα την διεκδίκηση των παραπάνω αιτημάτων, διεκδικώντας απόφαση πανυγειονομικής κινητοποίησης στο υπουργείο Υγείας μέσα στο Μάρτη.

- Καλούμε σαν συντονιστικό, κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο και κάθε εργαζόμενο/η στην υγεία, συνεχίζοντας τον αγώνα ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό, να συμμετέχει στο μεγάλο αντιρατσιστικό- αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 21 Μάρτη στη Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου