ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ -ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ- ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΜΑΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 11ΠΜ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Την Τρίτη  6/5/2014 στις 6μμ στο αμφιθέατρο του Αγ. Σάββα πραγματοποιήθηκε συνέλευση του συντονιστικού με συμμετοχή αγωνιστών από 8 νοσοκομεία της Αθήνας . Τη συζήτηση μονοπώλησε η "αξιολόγηση" του Μητσοτάκη στα νοσοκομεία και η οργάνωση -απάντηση του υγειονομικού κινήματος της πανελλαδικής απεργίας στις 14 Μάη.
Κοινή τοποθέτηση όλων ήταν ότι η αξιολόγηση έχει προκαλέσει την καθολική αντίδραση των συναδέλφων στα νοσοκομεία , πυροδοτώντας τη μαζική συμμετοχή τους σε στις γενικές συνελεύσεις (Ευαγγελισμός, Γεννηματάς , Αττικό κ.α.)  και την υιοθέτηση αγωνιστικών αποφάσεων για τη συνέχεια . Ταυτόχρονα δεν έλλειψαν οι τοποθετήσεις για την αναγκαιότητα συνολικότερης απάντησης με απεργίες και συντονισμό των νοσοκομείων με τους υπόλοιπους κλάδους του δημόσιου τομέα . Η απεργία εξάλλου της ΠΟΕΔΗΝ στις 14 Μάη προέκυψε μετά από πρόταση των μελών του συντονιστικού στη σύσκεψη των σωματείων της υγείας που είχε προηγηθεί στο Νοβοτέλ. Το γεγονός ότι στα τέλη του Ιούλη θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της "αξιολόγησης", δηλαδή μέσα στο κατακαλόκαιρο, μας βάζει πιο επιτακτικά εδώ και τώρα να βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε η αξιολόγηση να μην ξεκινήσει ποτέ...

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ


- Καλούμε τα Δ.Σ. και όλους τους συναδέλφους στα νοσοκομεία να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις που θα καταδικάζουν την "αξιολόγηση -δεξαμενή απολύσεων και θα οργανώσουν την ανυπακοή μας σε αυτήν  με μάζεμα υπογραφών (με το κείμενο της ΑΔΕΔΥ ή και της ΠΟΕΔΗΝ που κυκλοφορεί), στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις στα προαύλια , καταλήψεις των διοικήσεων ειδικά στις 19 Μάη που υποτίθεται κατατίθενται οι ποσοστώσεις που προβλέπονται από το νόμο από τους διοικητές στις υγειονομικές περιφέρειες .
- Ζητάμε από όλους τους συναδέλφους να μην παραλάβουν τα χαρτιά της αξιολόγησηςκαι όπου αυτό δεν γίνει να κατατεθούν τα χαρτιά αυτομάτως στα δ.σ. των σωματείωνπροκειμένου να μπλοκαριστεί η διαδικασία από την αρχή .
Θεωρούμε παράνομη την αξιολόγηση και όχι τους εργαζόμενους που δεν θα πειθαρχήσουν σε αυτή .Μας έχει αξιολογήσει ήδη  ο κόσμος που βλέπει την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλουμε με πετσοκομμένο προσωπικό και μισθούς πείνας όλο αυτό το διάστημα των μνημονίων και της διάλυσης της δημόσιας δωρεάν υγείας .

- Απαιτούμε προσλήψεις και αυξήσεις εδώ και τώρα, άνοιγμα των νοσοκομείων και των δομών ( ΕΟΠΥΥ, ΙΚΑ ) που έκλεισε η Τρόικα και η κυβέρνηση .
-  Ζητάμε από ΠΟΕΔΗΝ -ΑΔΕΔΥ  να προχωρήσουν σε προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων, πανελλαδικά ,προκειμένου να απαντήσουμε συντονισμένα στη νέα αυτή επίθεση .

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ- ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΜΑΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 11ΠΜ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ.
- Οργανώνουμε μέσα στον Ιούνη ημερίδα του συντονιστικού για να συζητήσουμε την κατάσταση και τα κινηματικά μας βήματα .

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ  ΑΤΤΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου