ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
3 Δεκεμβρίου 2013


Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των συναδέλφων μας στα ψυχιατρικά νοσοκομεία ενάντια στις πολιτικές διάλυσης της δημόσιας υγείας.
Είναι εξοργιστικό να βαπτίζονται ως «ψυχιατρική μεταρρύθμιση» οι διαθεσιμότητες εργαζομένων, τα λουκέτα στα ψυχιατρεία και η εγκληματική εγκατάλειψη των ψυχιατρικών ασθενών. Την ώρα μάλιστα που οι ψυχικοί πάσχοντες και η χρήση ψυχοφαρμάκων αυξάνουν, που οι αυτοκτονίες τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο και που οι δομές ψυχικής υγείας είναι αναγκαίες περισσότερο από ποτέ, η κυβέρνηση συνεχίζει στην αντίθετη κατεύθυνση κλείνοντας νοσοκομεία.Η διάλυση και η υποβάθμιση σχεδόν μέχρι ανυπαρξίας των δημόσιων ψυχικών δομών στο νομό μας είναι η ζωντανή απόδειξη για την κατάσταση που δημιουργεί η «μεταρρύθμισή» τους!   
Στο όνομα των δήθεν πρωτογενών πλεονασμάτων δημιουργούνται ανθρώπινα ελλείμματα, με ανθρώπινες ψυχές πεταγμένες κυριολεκτικά στο δρόμο ή στοιβαγμένες στην καλύτερη περίπτωση στα ψυχιατρεία-κρατητήρια των κάθε λογής ΜΚΟ, για όποιον φυσικά θα διαθέτει την απαραίτητη οικονομική δυνατότητα.
Δεν μας μένει άλλος δρόμος από αυτόν του παρατεταμένου και συνεχούς αγώνα απέναντι στις ολέθριες αυτές πολιτικές. Απέναντι στους τροϊκανούς εγκληματίες και τους ντόπιους υποτελείς τους που κυνικά απαιτούν να ασκήσουμε κοινωνική πολιτική μέσα από τους πλειστηριασμούς, δηλαδή από τη σάρκα και το αίμα των διπλανών μας. Να τους εμποδίσουμε!

ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΝ – ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου