Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ξεσηκώνονται

Απλήρωτοι γιατροί και υγειονομικοί προχωράνε μαζικά σε επισχέσεις εργασίας.
Από την Κρήτη, το Αίγιο και την Κάρυστο, μέχρι τις 48ωρες απεργίες νοσοκομείων (Άγ. Σάββα, Αττικό, Νίκαια) οργισμένοι εργαζόμενοι και κάτοικοι πολιορκούν νοσοκομεία και διοικητές, όλοι στέλνουν ένα ξεκάθαρα μήνυμα στο Λοβέρδο ότι δεν θα περάσουν τα λουκέτα και οι περικοπές στα νοσοκομεία.
Ο Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι στόχος του είναι να εξαφανίσει πάνω από 50 νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα. Ενώ με διακηρυγμένο στόχο από κυβέρνηση και Τρόικα για 150.000 απολύσεις μέχρι το 2015 και 15.000 για φέτος, προετοιμάζει το έδαφος για μαζικές απολύσεις και στην υγεία.
Στα νέα μέτρα περιλαμβάνονται επιπλέον περικοπές στις εφημερίες, στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων και στις αμοιβές του υγειονομικού προσωπικού.
Στόχος διαλυμένα νοσοκομεία που δουλεύουν κάτω από επικίνδυνες συνθήκες για γιατρούς και ασθενείς, απλήρωτοι υγειονομικοί, πετσοκομμένοι μισθοί, πανάκριβη περίθαλψη για τους υπόλοιπους εργαζόμενους.
Στην τρίτη συνάντηση του συντονισμού συζητήθηκαν όλα αυτά και μπήκε από πολλούς συνάδελφους η μεγάλη ανάγκη, οι διάσπαρτες αντιστάσεις (από τα νοσοκομεία της επαρχίας που ξεσηκώνονται, μέχρι τους γιατρούς και υγειονομικούς που μένουν απλήρωτοι και προχωράνε μαζικά σε επισχέσεις εργασίας ή τα νοσοκομεία της Αθήνας που μένουν να παλεύουν μόνα τους) χρειάζεται να γενικευτούν, να συντονιστούν και να κλιμακώσουν την αντιπαράθεση με τον Λοβέρδο. Πολλοί συνάδελφοι βάλανε το ζήτημα της στήριξης και οργάνωσης, στην βάση των εργαζομένων στα νοσοκομεία με επιτροπές ανοιχτές σε όλους και προσανατολισμό την απεργιακή κλιμάκωση διαρκείας, σαν στόχο όλες αυτές οι μορφές αντίστασης να κορυφωθούνε σε μια νικηφόρα αναμέτρηση με τον Λοβέρδο και την Τρόικα.
Αποφασίστηκε να απλώσουμε και να δυναμώσουμε τον συντονισμό και να καλέσουμε τα νοσοκομεία ιδιαίτερα της επαρχίας που δίνουν μάχες για να επιβιώσουν, να συσπειρωθούνε γύρω από το συντονιστικό αγώνα και τα βήματα κλιμάκωσης που θα βάλει να υλοποιήσει, με αφετηρία της 21 Μάρτη. Όλοι μαζί σε ένα συλλαλητήριο που η Κάρυστο, το Ρέθυμνο, το Αίγιο να πολιορκήσει το Λοβέρδο στην Αθήνα.
Όχι άλλη αναμονή, αγώνας μέχρι την νίκη.
Στην 3η συνάντηση του συντονιστικού την Παρασκευή 9-3-2012 στο αμφιθέατρο του Αγ. Σάββα συμφωνήθηκε να προχωρήσουμε σε νέο γύρο γενικών συνελεύσεων σε όλα τα νοσοκομεία με προτάσεις για δράσεις-κινητοποιήσεις τα εξής:
1.            Παρέμβαση του συντονιστικού στην Παναττική σύσκεψη που καλούσε η ΠΟΕΔΗΝ σωματείων νοσοκομείων τη Δευτέρα 12-3-2012
2.            Στήριξη της κινητοποίησης έξω από το υπουργείο υγείας την Τρίτη 13-3-2012 10:00πμ που καλούν οι δομές Ψυχικής υγείας.
3.            Συμμετοχή στην συναυλία ενάντια στα κλεισίματα και τις απολύσεις στο Σύνταγμα την Τρίτη 13-3-2012 18:00 που διοργανώνεται από το Συντονισμό ενάντια στα κλεισίματα, τις απολύσεις και την απλήρωτη εργασία.
4.            Την Πέμπτη 15-3-2012 τοπικές δράσεις κινητοποιήσεις στις ΥΠΕ, κλείσιμο κόμβων, συγκεντρώσεις στις Πύλες των Νοσοκομείων , καταλήψεις διοικήσεων – ταμείων.
5.            Συμμετοχή στο Αντιναζιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 17-3-2012 14:00 στα προπύλαια και στη Συναυλία στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα.
6.            Την Τετάρτη 21-3-2012 κάλεσμα για πανυγειονομική πανελλαδική συγκέντρωση– διαδήλωση νοσοκομείων στο υπουργείο υγείας. Κάλεσμα όλων των νοσοκομείων της επαρχίας που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε συμμετοχή στη συγκέντρωση στο υπουργείο υγείας 12μεσ.
7.            Νέα συνάντηση του συντονιστικού την Δευτέρα 19-3-2012 Ώρα 17:00 στο αμφιθέατρο του Αγ. Σάββα.

Σωματεία – Μέλη Διοικητικών Συμβουλίων – Επιτροπές Αγώνα - Υγειονομικοί από Νοσοκομεία: Άγιος Σάββας, Αττικό, Θριάσιο, Νίκαια, ΚΑΤ, Αγλ. Κυριακού, Ευαγγελισμός, Γεννηματά, Ιπποκράτειο, Ασκληπιείο Βούλας, Αγ. Όλγα, Παίδων Πεντέλης, ΨΝΑ, 5μελής γιατρών ΨΝΑ , εκπρόσωποι του Συντονιστικού της Ψυχικής Υγείας, Ειδικής Αγωγής και Πρόνοιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου